De marionet

Tomas Ross • Paperback

€ 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De marionet is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wat zou er gebeurd zijn als Pim Fortuyn de aanslag op 6 mei 2002 had overleefd?

Op 6 mei 2002 ontsnapt Pim Fortuyn op het Mediapark in Hilversum aan een laffe aanslag. Na behandeling van zijn verwondingen, reist de immens populaire politicus volgens plan door naar het Oranje Hotel in Leeuwarden, waar zijn aanhangers hem als een martelaar toejuichen.
Negen dagen later behaalt de Lijst Pim Fortuyn de grootste verkiezingswinst ooit. Met 43 zetels is de LPF in één klap groter dan alle andere partijen, en nog geen maand later heeft Nederland een nieuw kabinet. Het tijdperk Fortuyn is begonnen. Al snel wordt duidelijk dat Fortuyns slogan 'Ik zeg wat ik denk, ik doe wat ik zeg' geen loze woorden zijn. Maar terwijl persfotograaf Lex speurt naar de dader van de aanslag wordt langzaam duidelijk wie Nederland werkelijk regeert en waarom.

Dit boek in de pers

Voor de meeste lezers zal het een genot zijn om het venijn te proeven waarmee Ross achter zijn tekstverwerker heeft gezeten.  
NRC  

‘Complotten en doofpotten: vintage Ross!’ *** – VN Thriller & Detective Gids  
VN THRILLERGIDS  

Tomas Ross is de beste Nederlandse thrillerschrijver. Maar dit boek munt eerder uit als politieke thriller dan als (vooral op het einde wat voorspelbare) thriller. Het is een heerlijk stukje politieke fictie waarbij niemand in de Nederlandse politiek gespaard wordt. Zelfs het koningshuis niet.  
HP DE TIJD  

Tomas Ross brengt de vileine Fortuyn tot leven en schetst een realistisch scenario van wat had kunnen gebeuren en welke duistere macht ook achter de moordaanslag had kunnen zitten. Knap werk.  
Esta  

Details:

Auteur(s)Tomas Ross
UitgeverijCargo
ISBN9789023440758
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's415
Verschijningsdatum
Afmetingen214 x 136 x 42 mm.
Gewicht560 gr.  

Recent bekeken producten