De man en het hout

Lars Mytting • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De man en het hout is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'De man en het hout' van Lars Mytting is een onontbeerlijke en praktische handleiding voor alles wat te maken heeft met het kappen, hakken, stapelen en het in de fik steken van alle soorten hout. Wanneer moet je de boom omhakken om het beste brandhout te krijgen? Hoe houd je een kampvuur eindeloos aan de gang? Wat valt er uit de houtstapel af te leiden over het karakter van de stapelaar? Op deze en nog veel meer vragen geeft dit boek een antwoord. De bijbel voor de houtstoker.

Dit boek in de pers

Antropologisch interessant, mooi geschreven maar vooral praktisch boek.  
DAGBLAD VAN HET NOORDEN  

Waar dit boek voor zorgt is dat je zin krijgt een bijl te kopen, een hakblok achter je huis te zetten en een onvoorstelbare hoeveelheid hout te hakken.  
Het Parool  

Door De man en het hout krijg je opeens erg veel zin in een eigen bos om naar hartelust in te kappen, zagen en kloven. Je voelt hoe leeg je leven eigenlijk is, zonder eigen houtstapel. Je wilt zwijgend in de vlammen staren van je zelfgekapte out, dat heerlijk knappende hout.  
De Volkskrant  

Na lezing van zijn kon ik het niet nalaten een stel blokken te klieven en de aanwijzingen te volgen hoe de bijl te zwaaien en op de juiste manier het hout te treffen.  
NRC Next  

Een schitterend filosofisch relaas over hoe mannen echt man worden met een hakbijl als gereedschap. Zoals poolhelden hun mannelijkheid aansprekend in de mythische wereld van de witte hel, zo doen houthakkende mannen dat in contact met een scherpgeslepen bijl en een gierende kettingzaag.  
NRC  

Een praktisch en persoonlijk boek over hout, van boom tot haard, en over mannen uit één stuk. Het werd een onwaarschijnlijke bestseller in Noorwegen.  
De Standaard  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek huis en tuin

Vele goede adviezen en informatie voor iedereen die hout brandt.

Als gelukkig bezitter van een houtkachel heb ik gesmuld van dit boek. Zeg nou zelf: er is niets heerlijkers dan hout verzamelen, naar huis verslepen, zagen, klieven en stapelen. Geen grotere voldoening in het leven dan na enkele uren hard werken het resultaat van je arbeid in ogenschouw nemen: een keurige stapel hout. Hout, waarvan je het zeker drie keer warm hebt gekregen, voordat deze de kachel ingaat. Ik wist overigens niet dat er zoveel ‘houtwijsheid’ bestaat. Waarom je hout zo snel mogelijk na het kappen moet klieven. Welke houtsoort het beste brandt. Hoe lang de minimale droogtijd moet zijn. Een onmisbaar boek voor zowel mannen als vrouwen!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Lars Mytting
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Angelique de Kroon
ISBN9789025446123
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 18 mm.
Gewicht322 gr.  

Recent bekeken producten