De lege kamer

Sophie Hannah • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€3,99

Overal elders € 4,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De laatste bestelling was 4 uur geleden.
Bestellen

De lege kamer is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wiegendood kan kindermoord lijken en andersom...

'Volgens Sophie Hannah zijn de dingen zelden zo voor de hand liggend als ze op het eerste oog lijken, en dat maakt haar boeken zo uitdagend.' Daily Express

Programmamaakster Fliss Benson ontvangt op haar werk een anonieme kaart, waarop zestien cijfers staan, in rijen van vier. Het zegt haar helemaal niks.
Diezelfde dag gaat Fliss tegen haar zin aan de slag voor een documentaire over gerechtelijke dwalingen bij de veroordeling voor moord van moeders wier kinderen aan wiegendood zijn overleden. De documentaire volgt drie vrouwen:
Helen Yardley, Sarah Jaggard en Rachel Hines. Alle drie zijn ze nu vrij. Naar de arts die hen achter de tralies heeft gekregen, dr. Judith Duffy, is onderzoek ingesteld door het medisch tuchtcollege. Om redenen die ze met niemand deelt, zit Fliss niet te wachten op dit project. Dan wordt Helen Yardley dood aangetroffen in haar woning, met in haar zak een kaart met
zestien cijfers erop, gerangschikt in rijen van vier...

Dit boek in de pers

Een thriller over intrige en wiegendood, die je versteld doet staan (...) Niets is wat het lijkt in deze laatste psychologische thriller van Sophie Hannah, die ingewikkelde plots combineert met een frisse, levensechte schrijfstijl.  
Marie Claire  

Volgens Sophie Hannah zijn de dingen zelden zo voor de hand liggend als ze op het eerste oog lijken, en dat maakt haar boeken zo uitdagend.  
DAILY EXPRESS  

Ik lees nu - met dezelfde verslaving en bewondering als bij al haar eerdere boeken - De lege kamer van Sophie Hannah. Volgens mij ben ik een redelijk ervaren lezer, maar ze zet me steeds op het verkeerde been.  
NICCI FRENCH  


Reviews & recensies

Een eng realistisch verhaal over de grootste nachtmerrie van iedere ouder

Het is een heel dun lijntje tussen wiegendood en moord, en Sophie Hannah laat je onder een alsmaar opbouwende spanning precies op dat lijntje balanceren. Wiegendood is de grootste nachtmerrie van iedere ouder, en het is heel moeilijk aan te tonen waar het kindje aan gestorven is. Dat gegeven staat centraal in deze ijzige thriller waarin drie veroordeelde vrouwen gevolgd worden. Je merkt goed dat Sophie Hannah voor ‘De lege kamer’ uitgebreid onderzoek heeft gedaan naar strafzaken rond wiegendood, en het verhaal is dan ook eng realistisch. Ze zet je steeds voor het dilemma: zijn die drie vrouwen gewoon koelbloedige kindermoordenaars waar je alleen maar afgrijzen voor mag voelen, of zijn ze juist slachtoffer van hun eigen paniek en moeten ze nu getekend door schaamte en spijt hun leven achter tralies slijten? Buitengewoon eng!

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • angst en bedreiging
  • thrillers over moord

Details:

Auteur(s)Sophie Hannah
UitgeverijDe Fontein Romans & Spanning
Vertaler(s)Anna Livestroo
ISBN9789026138560
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's448
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 125 x 35 mm.
Gewicht411 gr.

Recent bekeken producten