De kunst van het koken

Julia Child, Louisette Bertholle, Simone Beck • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€31,99

Overal elders € 39,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo'n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken ter wereld.

Reviews & recensies

Hét basiskookboek voor de Franse keuken van kookheldin Julia Child

Ja, hier ben ik dol op. Dikke kookpillen. Zeker als de naam Julia Child er boven staat. Aan wie het verhaal van Julia niet kent, raad ik aan om eerst de film 'Julie and Julia' te bekijken. Want als je dan nog niet enthousiast bent over haar, en dus ook over dit boek, ben je waarschijnlijk geen kookliefhebber. In het kort: ze was een tv-chef die samen met haar eerste kookboek 'Mastering the art of French cooking' haar Amerikaanse publiek kennis liet maken met de klassieke Franse keuken. In deze 960(!!) pagina's dikke pil 'De kunst van koken' staat de klassieke Franse keuken in de schijnwerpers. Het is puur de basis en behandeld praktisch alles wat je vind in elk klassiek Frans restaurant. Het schoonmaken en bereiden van artisjokken en het maken van de echte bouillabaisse, zijn twee voorbeelden. Maar als er zelfs in staat hoe je zelf hammen kunt maken, heb je me. De recepten zijn duidelijk en beschreven zonder moeilijke taal en onduidelijkheden. Er staan geen foto's in het boek, her en der staat wel een tekening ter illustratie van een techniek. Het is perfect. Dus ben je net zo gek op vakanties in Frankrijk als ik, dan is dit het boek voor jou. Ben je gewoon een kookliefhebber die ook die klassieke Franse keuken wil leren kennen dan is dit ook het boek voor jou. Echt een topboek, waarvan ik oprecht blij ben dat het opnieuw geboren is!

Bekijk alle reviews van Danny Jansen 


Details:

Auteur(s)Julia Child, Louisette Bertholle, Simone Beck
IllustratorPaul Child, Sidonie Coryn
UitgeverijKosmos Uitgevers
ISBN9789021558677
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's960
Verschijningsdatum
Afmetingen267 x 203 x 62 mm.
Gewicht2380 gr.

Recent bekeken producten