De kunst van fictie

James Salter • Hardcover

€ 16,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen
*eci.nl prijs € 13,59

Vanaf 21 maart 2017

Reserveer

De kunst van fictie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Na publicatie van zijn eerste roman in 1957 liet James Salter zijn veelbelovende militaire carrière schieten om fulltime schrijver te worden. Hij groeide uiteindelijk uit tot een van de grootste Amerikaanse romanciers.

De kunst van fictie biedt een fascinerende inkijk in een schrijversleven. Salter schrijft openhartig over de afwijzingsbrieven die hij van uitgevers ontving, over hoe hij niet één maar twee negatieve recensies in The New York Times kreeg voor hetzelfde boek, over de voordelen van ’s morgens dan wel ’s nachts schrijven en over geldzorgen die de kop opsteken tijdens lange middagen. Daarnaast deelt Salter zijn niet-aflatende bewondering voor auteurs en boeken die van grote invloed zijn geweest op zijn schrijverschap, waaronder het werk van Balzac, Flaubert, Babel, Céline en Faulkner.

Dit boek in de pers

Een mooi uitgegeven boekje dat we als een dierbaar afscheidscadeau aan zijn lezers en een dito coda aan zijn schrijverschap kunnen koesteren. (...) Een eerbetoon aan de literatuur van een man die in 1957 een veelbelovende carrière als gevechtsvlieger opgaf om zich te wijden aan wat zijn levenslange passie werd. Een auteur die zich pas laat in zijn loopbaan van de dubieuze reputatie een writer's writer bevrijd wist, en uiteindelijk een betrekkelijk klein, maar wondermooi oeuvre naliet.  
NRC  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over schrijverschap
  • kunstzaken

Details:

Auteur(s)James Salter
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Peter Verstegen
ISBN9789023440451
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's96
Verschijningsdatum
Afmetingen178 x 128 x 15 mm.
Gewicht163 gr.

Recent bekeken producten