De jonge Fortuyn

Leonard Ornstein • Hardcover

€ 17,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De jonge Fortuyn is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De jonge Fortuyn vertelt het verhaal over Fortuyns jeugd in Velsen tot zijn aanstelling in Groningen als wetenschappelijk medewerker in 1972. De schrijver gaat terug naar de wortels van Pim Fortuyn. Aan de hand van diverse getuigen wordt het gezin beschreven waarin Fortuyn opgroeide. Uitvoerig wordt stilgestaan bij zijn lagere en middelbare schooltijd, en zijn roeping om priester te worden. Ook komen Fortuyns belevenissen in de studentenbeweging aan de orde en zijn ‘coming-out’ als 22-jarige. De wordingsgeschiedenis van de latere politicus beschrijft de onweerstaanbare aantrekkingskracht die de kerkelijke en politieke macht op Pim Fortuyn uitoefende.

Dit boek in de pers

Een aanrader.  
NRC  

Hoewel de echte Fortuyn zoals Nederland hem zou leren kennen dan nog moet opstaan, geven de eerste 24 levensjaren zoals door Ornstein beschreven een prima inzicht in wat Fortuyn later zou worden. Het zat er van kindsaf al in, toont hij hoofdstuk na hoofdstuk aan.  
NRC Next  

Ornstein heeft zijn reputatie als zeer bekwaam journalist waargemaakt. Hij heeft uitmuntend onderzoek verricht naar de jeugd van Fortuyn, en zijn bevindingen duidelijk opgetekend. De hoeveelheid nieuwe feiten die hij tot dusver boven tafel heeft gekregen, doet naar de rest van het verhaal verlangen.  
Het Parool  

Goed geschreven en gedocumenteerd.  
Elsevier  

Een prettig leesbare weergave van de katholieke opvoeding van Fortuyn, zijn coming-out als homoseksueel en zijn wedervaren in de kritische studentenbeweging van de jaren zestig.  
Historisch Nieuwsblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over de jaren 70
  • ontspannende non-fictie

Details:

Auteur(s)Leonard Ornstein
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023473114
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 139 x 25 mm.
Gewicht414 gr.  

Recent bekeken producten