De jasmijnzussen

Corina Bomann • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De jasmijnzussen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Modefotografe Melanie Sommer is net terug van een werkreis naar Vietnam, het land van haar voorouders, als ze te horen krijgt dat haar verloofde Robert onderweg naar huis een auto-ongeluk heeft gehad en in coma is ­geraakt. Ten einde raad zoekt ze haar overgrootmoeder Hanna op.
Hanna merkt hoezeer haar kleindochter met haar lot worstelt en begint voor het eerst iets te vertellen over haar eigen leven. Over haar dramatische jeugd in het exotische Saigon, over het schitterende Berlijn van de jaren twintig en de grote liefde die ze daar vond, over de moeilijke tijden tijdens de oorlog en de nieuwe start die ze daarna maakte als hoedenontwerpster in Parijs.
Hanna heeft veel verloren, maar ook oneindig veel gewonnen. Als Melanie dat beseft, weet ze dat haar beste tijd nog steeds voor haar ligt.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Hoe je ondanks het noodlot, of soms juist dankzij het noodlot iets heel moois kunt maken van je leven.

Het kan gebeuren: een noodlottige gebeurtenis uit je leven hoeft niet persé alleen maar narigheid met zich mee te brengen. Dat heb ik in mijn eigen leven ook ervaren: tegenspoed kan – naast het verdriet – ook leiden tot mooie onverwacht mooie en nieuwe ervaringen. Daar is dit boek een prachtig voorbeeld van. Melanies verloofde Robert ligt ten gevolge van een ongeval in coma in het ziekenhuis, en zijn fysieke situatie verbetert niet. Na enkele inspannende weken besluit Melanie om tot rust te komen bij haar grootmoeder en overgrootmoeder. Dan vertelt overgrootmoeder Hanna haar levensverhaal aan Melanie. Hoe ze van Vietnam in het bruisende Berlijn terecht is gekomen. Over de moeilijke jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog en de nieuwe start die ze heeft gemaakt in Parijs, waar ze een hoedenatelier is begonnen, en uiteindelijk is getrouwd. Melanie realiseert zich dat Hanna niet alleen veel heeft verloren, maar ook veel teruggewonnen heeft. En deze wetenschap sterkt haar: er ligt nog veel geluk voor haar in het verschiet.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over familiegeschiedenissen
  • literatuur uit Duitsland

Details:

Auteur(s)Corina Bomann
UitgeverijBoekerij
Vertaler(s)Lilian Caris
ISBN9789022577516
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's448
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 141 x 36 mm.
Gewicht576 gr.

Recent bekeken producten