De invloed van werknemers op de strategie van de vennootschap

M. Holtzer • Paperback

€ 52,50

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het Instituut voor Ondernemingsrecht is een wetenschappelijk studiecentrum op het gebied van het rechtspersonenrecht, ondernemingsrecht en effectenrecht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het staat onder leiding van prof. mr. J.B. Wezenman (RUG) en prof. mr. M.J. Kroeze (EUR).
Hebben werknemers invloed op de strategie van de vennootschap? Deze vraag wordt in dit onderzoek beantwoord, waarbij wordt bezien hoe de stand van zaken kan worden verbeterd volgens maatschappelijke opvattingen op dit punt. De ondernemingsraad van een Nederlandse vennootschap heeft in beginsel goede mogelijkheden om de strategie te beïnvloeden. Hij kan daarbij gebruik maken van verschillende juridische middelen, waaronder het beroepsrecht, het enquêterecht en de structuurregeling. De ondernemingsraad van een Nederlands of buitenlands internationaal concern heeft het beduidend moeilijker: hier stuit de medezeggenschap van werknemers op de grenzen van het recht. Worden die lacunes gedicht door het bestaan van de Europese ondernemingsraad? En, als het antwoord op die vraag ontkennend luidt: kunnen de vakorganisaties zorgen voor invloed van werknemers op de strategie van de vennootschap?
In dit boek worden de verschillende juridische middelen van werknemers praktisch en overzichtelijk behandeld. In de conclusie worden suggesties gedaan voor verbetering, niet in de vorm van een wetwijziging, maar een coalitie tussen vennootschap en werknemers.

Details:

Auteur(s)M. Holtzer
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013122053
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Verschijningsdatum
SerieUitgave vanwege het Instituut voor Ondernemingsrecht
Afmetingen242 x 158 x 19 mm.
Gewicht547 gr.  

Recent bekeken producten