De ijsmakers

Ernest van der Kwast • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€ 8,75

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De ijsmakers is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Helemaal in het noorden van Italië ligt de vallei van de ijsmakers: een tiental dorpjes dat al generaties lang gespecialiseerd is in het bereiden van ijs. Volgens Giuseppe Talamini is het er zelfs uitgevonden. Zijn familie vertrekt elke lente naar de ijssalon in Rotterdam, in de winter keren ze terug naar de bergen.

Maar zijn zoon Giovanni besluit met deze traditie te breken. Hij is gegrepen door de poëzie en schopt het tot directeur van het belangrijkste poëziefestival van de wereld. Op een dag doet zijn jongere broer Luca, die niet alleen de ijszaak in Rotterdam maar ook het mooiste meisje van het dorp heeft gekregen, hem een hoogst ongebruikelijk verzoek. Dan komt Giovanni voor de keus te staan nog eenmaal het belang van de familie te dienen of definitief voor zichzelf te kiezen.

De ijsmakers is een hartveroverende roman over familiebanden, die moeilijker te verbreken blijken dan menigeen zou wensen. Daarnaast is het een bijzonder smakelijk boek over de poëzie van het ijsmaken, en de ijzingwekkende kracht van de poëzie.
30% korting voor vaste klanten

Dit boek in de pers

De ijsmakers is een goede roman, waar bij tweede lezing opvalt hoe doordacht het spel tussen de druk van de familie en het verlangen naar vrijheid is, in de verschillende generaties.  
NRC  

Een prachtige roman over een Italiaanse familie van ijsmakers. De ijsmakers is een fraaie, liefdevolle en zintuigelijke roman, waarbij het water je niet zelden in de mond loopt.  
De Telegraaf  

Een ontroerend verhaal over twee broers die uit elkaar groeien  
Algemeen Dagblad  

Als het gaat om stijl, timing en taalgevoel kan Van der Kwast zich meten met de besten.  
Vrij Nederland  

De ijsmakers is één lange ode aan de rilling van genot die ons kan overvallen als we iets nieuws ervaren. [...] onder Van der Kwasts pen is zowat àlles sensueel, lichamelijk, smekend om met begerige vingers te worden aangeraakt. [Hij] probeert onze wereld, onze vertrouwde en saaie werkelijkheid, weer nieuw te maken. [...] Erg goed geschreven.  
De Standaard  

Ronduit keizerlijk is Van der Kwast als hij mooie meiden en hun wulpsheid beschrijft: je vóélt de welvingen. Ik wil met al z'n papieren vrouwen naar bed. Er zitten prachtige scènes in De ijsmakers. De overgrootvader die voor het eerst ijs maakt, en Van der Kwast die dat laat klinken als erotiek. Een cruciale vrijpartij, die droevig en ontroerend en overweldigend is. De passages waarin de verteller alleen is met zijn ouwe, balsturige vader, en grimmigheid duelleert met mededogen.  
Humo  

Een hartveroverende roman over familiebanden die moeilijker te verbreken zijn dan menigeen zou wensen. En een bijzonder smakelijk boek over de poëzie van het ijsmaken.  
ZIN  

Een heerlijk boek, dat je deze zomer niet mag missen.  
Marie Claire  

De passie voor het maken van goed ijs, de alchemie van het vinden van een nieuwe smaak, de historische achtergrond van ijsmakers die ooit van sneeuw uit de bergen hun ijs fabriceerden, geven deze snel weglezende roman zijn charme.  
Dagblad Van Het Noorden  

Een indringende roman over het juk van familiebanden.  
ELLE  

Een hartverwarmend familieverhaal vol kleurrijke personages die je meteen in je hart sluit.  
JAN  

Het zou zo maar kunnen dat Ernest van der Kwast met de roman De ijsmakers zijn eigen stem heeft gevonden.  
Tzum.nl  


Reviews & recensies

Een zomers boek vol liefde voor de Italiaanse cultuur

Als je niet beter zou weten, zou je denken dat Ernest van der Kwast van oorsprong Italiaans is! Zoveel liefde voor de Italiaanse cultuur spreidt hij tentoon in zijn derde roman ‘De ijsmakers’. Het boek vertelt het verhaal van twee zoons van een ijsmaker uit Noord-Italië. De een volgt in de voetsporen van zijn vader, de ander - de verteller - kiest tot grote teleurstelling van zijn vader een ander levenspad. Hij wordt redacteur bij een poëziefestival en zegt over zijn broer en zichzelf: “Zijn wereld was de ijssalon, die van mij begon bij het einde van het terras.” Van der Kwast schetst het leven van de twee broers van jeugd tot oude dag. Dat doet hij op een lichte toon en met veel zwier. En met soms prachtige citaten uit gedichten: ‘Klein is het hart waarin één liefde gloeit. De geest waarin maar één gedachte groeit. Het leven dat men aan één doelwit wijdt. Zijn kans verspelend op onsterfelijkheid.’ (gedicht van Shelley). De ijsmakers is een prachtig boek voor zomerse dagen.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Italië
  • grappige boeken

Details:

Auteur(s)Ernest van der Kwast
UitgeverijBezige Bij, Uitgeverij De
ISBN9789023499268
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's304
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 137 x 25 mm.
Gewicht373 gr.  

Recent bekeken producten