De helleveeg

A.F.Th. van der Heijden • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De helleveeg is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Ze noemden haar schertsend Tientje Poets maar haar schoonmaakwoede ging over lijken. In De helleveeg keert A.F.Th. van der Heijden terug naar het decor en de personages van zijn vermaarde cyclus De tandeloze tijd. We maken kennis met Albert Egberts tante Tiny. Ze lijdt aan smetvrees en heeft een dwangmatig scherpe tong. Voor Albert is tante Tiny even afschrikwekkend als intrigerend. Met majestueuze beheersing van de stof en met humor voert Van der Heijden ons zijn vertrouwde en hernieuwde universum binnen, en levert daarmee het bewijs van de vitaliteit en kracht van zijn schrijverschap. Over Tonio: `Overweldigend. Vrij Nederland `Rauw, hard, maar prachtig. De Standaard `Verbluffend. Het Parool Over De tandeloze tijd: `God schiep de wereld in zeven delen. Frankfurter Allgemeine Zeitung `Van der Heijden heeft de tijd waarin wij nu leven en lezen, taal en betekenis gegeven. Juryrapport P.C. Hooft-prijs A.F.Th. van der Heijden debuteerde in 1978 met de verhalenbundel Een gondel in de Herengracht. Hij werkt aan twee romancycli: De tandeloze tijd en Homo duplex. In 2011 verscheen Tonio. Een requiemroman, over de plotselinge dood van zijn enige kind, dat werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs.

Dit boek in de pers

Hier is een grandioos schrijver aan het werk, die je laat kennismaken met de dubbelzinnigheid van het kwaad, wat resulteert in een grootse, soms groteske roman.  
KNACK.BE  

De helleveeg is de verrassende heropstanding van A.F.Th. van der Heijden als romanschrijver.  
DE STANDAARD DER LETTEREN  

Een hilarisch requiem voor Tientje Poets.  
Het Parool  

Een nieuwe nis in de kathedraal van het oeuvre, zonder voorbereiding te betreden, maar niettemin onderdeel van een immens complex waar de architect nog lang niet klaar mee is.  
De Volkskrant  

De inzet is te achterhalen welk geheim er schuilgaat in de kwaadaardige furie van deze tante. En dan komen we in nog veel onverkwikkelijker regionen terecht, in een moreel moeras van kindermisbruik, katholieke schijnheiligheid en ouderlijk wegkijken.  
NRC  


Reviews & recensies

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de jaren 50
  • soortgelijke bekende romans

Details:

Auteur(s)A.F.Th. van der Heijden
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023489702
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
SerieDe tandeloze tijd
Afmetingen216 x 138 x 22 mm.
Gewicht319 gr.

Recent bekeken producten