De h is van havik

Helen Macdonald • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,92

Overal elders € 19,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De h is van havik is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Helen Macdonald, een ervaren valkenier, had nooit de behoefte om één van de aller felste roofvogels af te richten: de havik. Maar dan sterft plotseling haar vader, de bekende fotograaf en valkenier Alisdair Macdonald, in Londen, midden op straat. Overweldigd door rouw en verdriet besluit Helen een havik te nemen om haar verlies te verwerken. Door het vurige dier te temmen verkent ze haar grenzen en verandert haar leven voorgoed.

In De H is van havik beschrijft Helen Macdonald hoe ze haar havik, Mabel, stapje voor stapje tam maakt. Het is een roerend en humoristisch relaas over rouwverwerking en de aantrekkingskracht van een buitengewoon beest. Macdonald betreedt onontgonnen gebied met dit hartveroverende boek dat tegelijkertijd een memoir, een boek over de natuur en een spirituele queeste is, en waarin ze onderzoekt of de dood zich laat verzoenen met het leven en de liefde.

Dit boek in de pers

Een uitzonderlijke autobiografie. Er zijn de intensiteit van het psychodrama, de zintuiglijke precisie van de beschrijvingen, de ruime literaire en culturele referenties en de dosering en afwisseling van wat een autobiografie, een biografische studie en een culturele geschiedenis is. [..] Een prachtig boek, dat de zenuwen van de lezer gespannen houdt van begin tot eind.'  
COBRA.BE  

[Het boek van Helen Macdonald is] lyrisch en inspirerend in haar beschrijvingen van het landschap en de vogels, aangrijpend en herkenbaar in de verwoordingen van het grote verdriet, spannend in de vraag of het haar zal lukken de havik te temmen.  
Trouw  

Eerlijke memoires van Helen Macdonald vormen schitterend monument.  
De Volkskrant  

Haar gevecht met de natuur en haar verhulde rouw leest als een psychologische thriller, is tegelijk een ode aan een snel verdwijnend pastoraal Engeland, en toont dat je, mits je talent hebt, elk onderwerp tot een literair pareltje kunt vijlen. Vlijmscherp proza, als de klauwen van een poes.  
Knack  


Reviews & recensies

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over rouwverwerking
  • lichtvoetige verhalen

Details:

Auteur(s)Helen Macdonald
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Nico Groen, Joris Vermeulen
ISBN9789023492412
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 138 x 30 mm.
Gewicht486 gr.

Recent bekeken producten