De groeten van de krijtjes

Drew Daywalt • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€11,19

Overal elders € 13,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De laatste bestelling was 22 uur geleden.
Bestellen

De groeten van de krijtjes is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De groeten van de krijtjes is het tweede fantastische krijtjesboek van Oliver Jeffers en Drew Daywalt. Vol grappige ansichtkaarten van een nieuwe lichting verwaarloosde krijtjes.

Teun denkt dat hij rustig verder kan kleuren nu de krijtjes uit zijn kleurdoos tevreden zijn, maar niets is minder waar. Er zijn in de laatste jaren veel andere krijtjes gedupeerd. Zij werden achtergelaten op een vakantie-adres, verdwenen tussen de kussens van de bank of werden opgegeten (en uitgespuugd!) door de hond. Teun krijgt ansichtkaarten van al deze ongelukkige exemplaren. Weet hij ook voor hen een oplossing te bedenken?

Kinderboekenschrijver Koos Meinderts vertaalde zowel De groeten van de krijtjes als De krijtjes staken! van Oliver Jeffers en Drew Daywalt. De krijtjes staken!, het eerste prentenboek over de krijtjes van Teun, werd bekroond met een Zilveren Griffel.

Reviews & recensies

Kim-Lian van der Meij

onze specialist kind en jeugd

Een heel grappig en oorspronkelijk prentenboek.

Teun krijgt op een dag een stapeltje vreemde ansichtkaarten. Niet van zijn oma en opa, of vriendjes, maar van zijn eigen krijtjes. Zij zijn nogal verwaarloosd de laatste jaren en daar zijn ze niet blij mee. Zo is "Wijnrood Krijtje" verdwenen tussen de kussen van de bank en in tweeën gebroken toen de vader van Teun erop ging zitten. Gelukkig heeft paperclip hem weer opgelapt. "Turquoise Krijtje" wil graag bevrijd worden uit Teun's stinkie-stankie sok, waar hij aan vastkleeft. "Neonrood Krijtje" werd achtergelaten op vakantie in het zwembad. Na 8 maanden wachten was hij het zat en is hij zelf maar naar het huis van Teun aan het lopen, hij is nóg onderweg... "Ben jij weleens opgegeten door een hond en daarna uitgekotst?" Schrijft "Kastanjebruin Krijtje" wat boos op een ansichtkaart. "Nou, ik wel! En dat is helemaal niet leuk. Kun je me alsjeblieft komen halen?" En zo zijn erg nog veel meer leuke, hilarische, dramatische of lieve berichten die de krijtjes aan Teun sturen. Allemaal even herkenbaar voor de kinderen. De illustraties zijn op vrolijk kinderlijke wijze getekend, natuurlijk met krijt! Dat maakt dit originele boek helemaal compleet.

Bekijk alle reviews van Kim-Lian van der Meij 


Details:

Auteur(s)Drew Daywalt
IllustratorOliver Jeffers
UitgeverijDe Fontein Jeugd
Vertaler(s)Koos Meinderts
ISBN9789026139918
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's40
Verschijningsdatum
Afmetingen262 x 261 x 11 mm.
Gewicht472 gr.  

Recent bekeken producten