De geschiedenis van de vooruitgang

Rutger Bregman • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€18,32

Overal elders € 22,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De geschiedenis van de vooruitgang is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De geschiedenis van de vooruitgang nadert haar einde. Wij zijn rijker, gezonder en veiliger dan ooit, maar voelen ons steeds vaker tekortgedaan. Waar komt dat onbehagen vandaan? Waarom heeft de vooruitgang zijn beloftes niet ingelost? Op zoek naar antwoorden neemt de talentvolle historicus Rutger Bregman de lezer mee op een reis van de Oerknal tot nu, van het vlaggenschip van Columbus naar het laboratorium van Thomas Edison, van de oudste grotschilderingen naar de beursvloeren op Wall Street. Het is een geschiedenis die iedereen aangaat en die veel zegt over de echte uitdagingen van de eenentwintigste eeuw. Bregman verweeft natuurkunde en archeologie, biologie en psychologie, filosofie en geschiedenis in één wervelend betoog. Hij vertelt het verhaal van het uitzonderlijke zoogdier de mens, die zich in zijn uithoek van het heelal vastklampt aan verhalen, maar nu aan het eind van zijn Latijn lijkt. De geschiedenis van de vooruitgang is een zoektocht naar een nieuw vooruitgangsgeloof in een tijdperk dat er maar niet in kan voorzien.

Dit boek in de pers

Interessant verhaal, met smaak en kennis van zaken verteld. Moeiteloos stapt Bregman door de geschiedenis en beschrijft op aangename toon hoe men door de eeuwen heen over de vooruitgang heeft gedacht  
Trouw  

Een bevattelijke en bijwijlen grappig geschreven analyse van een verwende generatie op zoek naar zichzelf.  
Knack  

In zijn vierhonderd pagina's lange tocht door de geschiedenis prikkelt en provoceert hij de lezer, de ene keer door plankgas te geven in een haarspeldbocht, dan weer door over flinterdun ijs te schuifelen. Hij schrijft even doorwrocht als zijn landgenoot Geert Mak, maar hoeft qua bravoure en schwung niet onder te doen voor Bas Haring.  
Humo  

Laveert met opmerkelijke eruditie door de geschiedenis van de vooruitgangsdenken (...) Bregman beschrijft het allemaal met vlotte pen, goed doordacht en ondersteund met feiten. Een indrukwekkend boek.  
Humo  

Niet bang voor de grote greep en dat siert hem. (...) We zullen nog veel van hem horen.  
Historisch Nieuwsblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over cultuur
  • inspirerende boeken

Details:

Auteur(s)Rutger Bregman
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023477549
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 136 x 35 mm.
Gewicht520 gr.  

Recent bekeken producten