De gekwelde man

Henning Mankell • Hardcover eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€19,92

Overal elders € 24,90

2 - 3 Werkdagen

Bestellen

De gekwelde man is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Håkan von Enke, een gepensioneerde hooggeplaatste zeeofficier, verdwijnt tijdens zijn ochtendwandeling in het Liljanswoud nabij Stockholm. Het is winter en hij heeft net zijn vijfenzeventigste verjaardag gevierd. Voor Kurt Wallander wordt dit een hoogstpersoonlijke kwestie: Von Enke is namelijk de schoonvader van zijn dochter Linda. Sommige sporen wijzen in de richting van het verleden, naar de tijd van de Koude Oorlog, extreem-rechtse groeperingen en huurmoordenaars uit voormalig Oost-Europa. Vooral gebeurtenissen in het begin van de jaren tachtig spelen een belangrijke rol, toen Russische onderzeeërs er herhaaldelijk van werden beschuldigd de Zweedse territoriale wateren binnen te dringen. Wallander beseft dat hij mogelijk een gigantisch geheim op het spoor is dat betrekking heeft op de volledige naoorlogse geschiedenis van Zweden. Terwijl hij zijn hoofd breekt over de ware toedracht verschijnt er een nog veel donkerder wolk aan de horizon.

Henning Mankell is internationaal een van de bestverkopende Zweedse auteurs: meer dan 30 miljoen exemplaren gingen er al over de toonbank. Zijn werk, dat toneel, jeugdboeken, romans en thrillers omvat, wordt in meer dan 40 talen vertaald. In het bijzonder inspecteur Kurt Wallander, van de gelijknamige serie, is bekend over de hele wereld. Recent werd hij nog vertolkt door Kenneth Branagh in de Wallander-reeks van de BBC.

Dit boek in de pers

Pas helemaal op het eind gebeurt dat, als in een voetnoot, nadat alles is opgelost in deze psychologisch rijke thriller waarin Wallander voor het laatst schittert en de lezer aansteekt met zijn maniakale gedrevenheid om te willen weten hoe het afloopt.  
Nu.nl  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • detectives over Zweden
  • ijskoude thrillers

Details:

Auteur(s)Henning Mankell
UitgeverijDe Geus
Vertaler(s)Janny Middelbeek-Oortgiesen
ISBN9789044515244
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's603
Verschijningsdatum
SerieInspecteur Wallander-reeks
Afmetingen208 x 136 x 51 mm.
Gewicht727 gr.  

Recent bekeken producten