De geheime oorlog van Charlie Wilson

G. Crile • Paperback

Vanaf € 11,06

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In december 1979 vallen de Russen Afghanistan binnen en raken in een bloedige strijd verwikkeld met de Afghaanse vrijheidsstrijders, de moedjahedien. De CIA steunt in het geheim de moedjahedien om de strijd gaande te houden. Ze doen dit vanuit de Koude Oorlog-logica dat iedere vijand van de Russen een vriend van Amerika is.

Charlie Wilson is een Amerikaans congreslid. Hij heeft een reputatie als rokkenjager en drokelap, maar weet als geen ader het politieke spel te spelen. Als hij hoort dat de moedjahedien vechten met wapens uit de Eerste Wereldoorlog besluit hij zich voor hun zaak in te zetten. Tegen de wil van de CIA weet hij het budget voor Afghanistan met honderden miljoenen dollars te verhogen. Maar dat is niet genoeg voor Wilson. Samen met Gust Avrakotos, een CIA-agent die uit de gratie is geraakt, en een team van CIA-specialisten slaagt hij erin om het leger van Afghaanse herders om te vormen tot een modern leger van soldaten met een heilige missie, die uiteindelijk de Russen uit Afghanistan verjagen. De verstrekkende gevolgen van deze grootste geheime operatie uit de geschiedenis van de CIA zijn dan nog niet te overzien…

De geheime oorlog van Charlie Wilson is een uiterst boeiend, waar gebeurd verhaal over spionage, politieke spelletjes, wapenhandel, internationale diplomatie en de laatste, grote confrontatie tussen Amerika en Rusland van de Koude Oorlog. George Crile maakt reportages voor het televisieprogramma 60 Minutes.

Details:

Auteur(s)G. Crile
ISBN9789022993811
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten