De Fevre Dream

George R.R. Martin • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,96

Overal elders € 19,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De Fevre Dream is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

DE FEVRE DREAM
Winter 1857. Abner Marsh heeft grote moeite werk te vinden als kapitein van een rivierstomer op de Mississippi. Als een rijke aristocraat hem onverwacht een lucratief aanbod doet, is Abner meteen op zijn hoede. De reden? De spookachtig bleke Joshua York met zijn kille blik gaat er volledig aan voorbij dat Abners vloot op één boot na compleet is vergaan tijdens een ongewoon strenge winter. Het laat hem bovendien onverschillig dat hij zijn investering de komende tien jaar niet zal terugverdienen. Wat wel zijn redenen zijn om de gevaarlijke Mississippi op te gaan, vertelt hij niet - en de enige voorwaarde die hij stelt, is dat Marsh zijn afwijkende gedrag zonder vragen te stellen accepteert, hoe bizar, willekeurig of bevreemdend dat gedrag ook mag zijn. Abner gaat aarzelend akkoord, misschien tegen beter weten in.
Pas tijdens de eerste reis met de Fevre Dream dringt het langzaam maar zeker tot hem door dat hij een overeenkomst is aangegaan waarvan de afloop heel onzeker is.
George R.R. Martin is de auteur van het bestsellende fantasy-epos Het Lied van IJs en Vuur, waarop de razend populaire HBO-televisieserie Game of Thrones is gebaseerd. Wereldwijd werden er van deze legendarische reeks miljoenen boeken verkocht. De Fevre Dream is, naast het sciencefictionavontuur Windhaven, een van Martins zeldzame uitstapjes buiten het fantasy-genre.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een spookachtig nieuw verhaal van de schrijver van Game of Thrones

Kan ik iets anders zeggen dan: fantastisch? George R.R. Martin is natuurlijk een van de fantasytitanen van onze tijd, en dat laat hij niet alleen in Game of Thrones zien. Fevredroom doet er niet voor onder! Ik vond het vooral verfrissend dat het zich afspeelt in onze tijd (op de Mississippi zelfs). Het plot draait om de mysterieuze Joshua York die kapitein Abner Marsh een erg vreemd, maar lucratief aanbod doet: als hij Abner rijkelijk betaalt om met hem de rivier op te gaan, moet de kapitein zijn gedrag door de vingers zien. Wat er ook gebeurt. Het verhaal is, op z'n Martins, weer lekker bruut. Een fantastisch verslag van een fantastische schrijver. Ik zeg, een aanrader voor iedereen die van Game of Thrones houdt (en dat is bijna iedereen, toch?).

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over scheepszaken
  • romans over dreiging

Details:

Auteur(s)George R.R. Martin
UitgeverijLuitingh
Vertaler(s)Roelof Posthuma
ISBN9789024562022
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's432
Verschijningsdatum
Afmetingen230 x 150 x 30 mm.
Gewicht566 gr.

Recent bekeken producten