De engelen van Venetië

Noëlla Elpers • Paperback

Vanaf € 10,05

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Is Violante niet prachtig, Angelo?' zei meester Titiaan. 'Mijn leven lang zal ik haar blijven schilderen zoals ze nu is. De ouderdom knaagt aan mensenvlees, maar niet aan herinneringen.'

Twee stiefbroers, Angelo en Piotto, groeien samen op. Elk voorjaar reizen ze als speellieden mee met het gezelschap van Goliath de reus. Na de dood van zijn moeder verandert Angelo. Hij drijft een wig tussen Piotto en zijn geliefde Nanouche. Als het gezelschap minder succes heeft, besluit Angelo zijn geluk in Venetië te zoeken. De koopman Guiliano Torentino heeft hem in die stad een glansrijke toekomst voorgespiegeld. Angelo zal schitteren bij de Commedia dell'arte en het model worden van de beroemde schilder Titiaan.

In Venetië is iedereen verblind door de schoonheid van Angelo. Maar Piotto is hem achterna gereisd. Hij lijkt de enige die zijn stiefbroer werkelijk ziet.

Deze schilderachtige roman sluit mooi aan op 'Dolores!' en 'Vuurkraal', maar is afzonderlijk te lezen. Noëlla Elpers ontving voor haar werk onder meer de Boekenleeuw, de Thea Beckman-prijs en de Kleine Cervantes.

Details:

Auteur(s)Noëlla Elpers
UitgeverijVan Goor
ISBN9789000337101
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's296
LeeftijdsindicatieVanaf 12 jaar
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.  

Recent bekeken producten