De emotionele waarde van het familiebedrijf

R.H. Floren, S.F. Jansen • Paperback

€ 50,00

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het belang van de emotionele waarde van het familiebedrijf mag niet worden onderschat. Een toenemend aantal mensen realiseert zich dat emoties een belangrijke rol spelen bij de verklaring van de kracht van familiebedrijven. In dit boek wordt geschetst dat deze emoties ook van groot belang zijn bij eigendomsoverdracht. Waarde kan niet alleen worden beschouwd als een ingewik-kelde rekensom aan de hand van waarderingssystemen. Naast het feit dat waarderingssystemen worden be loed door de (on) voorspelbaarheid van de toekomst en de vari it in uitganspunten, houden zij geen rekening met de emotionele waarde die bedrijfsfamilies toeknnen aan hun bedrijf.
Ondernemers van en in familiebedrijven, familieondernemers , zijn bijzonder inspirerend. Dit komt door hun visie, de helderheid van hun denkbeelden, de eenvoud van hun aanpak en bovenal door de meeslepende liefde voor hun onderneming. Dit boek is geschreven voor ondernemers. Om die reden zijn ook voorbeelden opgenomen aan de hand van gesprekken die met familieondernemers werden gevoerd.
Wellicht vormt het boek een hulpmiddel bij de somtijdse overpeinzingen van de huidige ondernemer, maar ook voor de potenti opvolger is het zinvol om het eens te lezen. Al zou het alleen maar zijn om te weten waar aanstaande overdragers mee kunnen worstelen.
Prof. dr. R.H. Fl ren bekleedt de Berk Accountants en Belastingadviseurs leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht aan Nyenrode Business Universiteit.
S.F. Jansen RA is als vennoot verbonden aan Berk Accountants en Belastingadviseurs.

Details:

Auteur(s)R.H. Floren, S.F. Jansen
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013036954
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's155
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 148 x 9 mm.
Gewicht216 gr.  

Recent bekeken producten