de doorstart van een NV/BV bij insolventie

M.H.M. van Oers • Paperback

€ 102,50

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In deze studie stelt Van Oers de doorstart van een insolvente BV/NV centraal. Hij onderzoekt welke belemmeringen een insolvente BV/NV ondervindt door fiscale wetgeving bij een doorstart. Bij een doorstart gaat het dan om een akkoord, aandelentransactie (waaronder tevens is te verstaan een sterfhuis- en ziekenhuisconstructie) of activatransactie (waaronder tevens is te verstaan juridische splitsing). Het onderzoek blijft beperkt tot de Wet op de omzetbelasting 1968, de Wet op belastingen van rechtsverkeer 1970 voorzover het de overdrachtsbelasting aangaat, de Wet inkomstenbelasting 2001, de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 en de Invorderingswet 1990. Er wordt een reeks van belemmeringen geconstateerd.
Dit boek is tevens geschreven voor de praktijk. Van Oers is als docent mede verbonden aan de cursus Insolad/Grotius Specialisatieopleiding Insolventierecht, betrokken bij studiedagen, seminars et cetera op het gebied van fiscaal insolventierecht en weet daar-door het boek te larderen met praktijkvoorbeelden. Hij laat het niet bij de vaststelling van het geldende recht, maar neemt ook een standpunt in als hem de uitkomst niet bevalt, er zich een leemte in de wetgeving voordoet enzovoort. Daarom kan de man of vrouw van de praktijk met dit boek zijn/haar voordeel doen.
Dit boek gaat uit van de wettelijke bepalingen zoals die op 1 januari 2007 luidden. Tevens zijn ambtelijke besluiten (waaronder de Leidraad Invorderingswet 1990) en jurisprudentie tot en met 31 december 2006 verwerkt.
Mr. dr. M.H.M. van Oers AA/Actuaris AG (1963) studeerde Nederlands recht en fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg en actuari wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast voltooide hij de opleiding tot accountant administratieconsulent. Uiteindelijk heeft hij voor zijn beroepsuitoefening geopteerd voor fiscaal recht. Hij werkt als docent belastingrecht aan de Universiteit van Tilburg.
In september 2006 is hij aldaar gepromoveerd op het proefschrift Fiscale aspecten bij doorstart van de insolvente NV/BV.

Details:

Auteur(s)M.H.M. van Oers
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013038286
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's447
Verschijningsdatum
Afmetingen242 x 158 x 25 mm.
Gewicht734 gr.  

Recent bekeken producten