De deeltjesdierentuin

Jean-Paul Keulen • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€14,00

Overal elders € 17,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De deeltjesdierentuin is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Praktische, heldere inleiding over alle deeltjes die er bestaan

 

Hoe zat het nu echt met die neutrino’s die eerst sneller dan het licht zouden zijn gegaan en toen toch niet? Wat is het hele verhaal rond het befaamde higgsdeeltje, waarvan onlangs de (hoogstwaarschijnlijke) ontdekking met zoveel bombarie werd bekendgemaakt? En wat was precies dat majoranadeeltje waarmee Delftse wetenschappers dit voorjaar groot in het nieuws kwamen?

 

De antwoorden op die en andere vragen vind je in dit boek, De deeltjesdierentuin. Jean-Paul Keulen behandelt de bovengenoemde deeltjes, maar ook bijvoorbeeld antimaterie, quarks en supersymmetrische deeltjes, op een voor de geïnteresseerde leek behapbare manier. Daarnaast lees je hoe deze deeltjes werden voorspeld en ontdekt door wetenschappers die qua persoonlijkheid in veel gevallen niet onderdeden voor Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory

 

Jean-Paul  Keulen is redacteur van KIJK. Voor dit tijdschrift heeft hij al vele artikelen geschreven over deeltjesfysica.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek wetenschap

Een duidelijke inleiding in de moeilijke wetenschap van deeltjesfysica

Deeltjesfysica spreekt tot de verbeelding. De gigantische versneller bij CERN, die jaren geleden zoveel in het nieuws was, komt in eerste instantie bij mij op. Legio doemdenkers voorspelden toen dat de versneller een zwart gat zou openen dat de aarde zou kunnen vernietigen. Is dit waar? Jean-Paul Keulen geeft antwoord op deze vraag, en heel veel meer in dit heldere boek. Hij begint bij het begin (atomen, electronen, etc.) en breidt stapsgewijs uit naar bijvoorbeeld de God-particle en het Higgsdeeltje (dat toentertijd bij CERN is “ontdekt”). Keulen is er in geslaagd om een leesbaar boek te produceren over een van de moeilijkste kennisgebieden van de wetenschap. Niet veel voorkennis nodig, en breed en uitgebreid beschreven.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Jean-Paul Keulen
UitgeverijSpectrum
ISBN9789000315123
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's176
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 140 x 18 mm.
Gewicht289 gr.  

Recent bekeken producten