De consequenties

Niña Weijers • Paperback eci.nl lezers

€12,50

€10,00

Je bespaart 20%

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De consequenties is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Minnie Panis, ooit een piepkleine couveusebaby en ternauwernood levensvatbaar verklaard, is een gevierde jonge kunstenares. Met haar eigen leven als basismateriaal maakt ze van de werkelijkheid een laboratorium. Ze staat aan de vooravond van een experiment dat wel eens het hoogtepunt van haar oeuvre kan worden, wanneer het verleden zich aandient in de vorm van een brief en een serie eigenaardige déjà vu's. Hoe ver kan ze de realiteit manipuleren zonder zichzelf te verliezen? De consequenties is een roman over de keuze tussen verdwijnen en overleven, en het grote verlangen door een ander gezien te worden.

Dit boek in de pers

Een boek dat je na lezing niet snel loslaat. Met haar debuutroman De consequenties maakt Niña Weijers zich kenbaar als een buitengewoon intrigerende schrijfster. (…) Een bijzonder boeiend en fantasierijk verhaal.  
Noordhollands Dagblad  

Een betoverende roman (…) Weijers' stijl is altijd helder, overwogen, af en toe grappig in een bepaalde manier van dóórredeneren. (…) Tot en met de laatste onrustbarende zin houdt de schrijfster de lezer in haar manipulatieve greep.  
De Groene Amsterdammer  

Weijers schreef een uitdagende en kunstige roman vol tintelende gedachten, vaak diepzinnig en filosofisch, een genot om te lezen. De consequenties, bekroond met de prestigieuze Anton Wachterprijs, is zo'n zeldzaam debuut dat je bijblijft en reikhalzend naar zijn opvolger doet uitkijken.  
De Telegraaf  

Precies, scherp en toch met de spontaniteit van het natuurtalent voert Weijers de lezer de wereld van een kunstenaar binnen, waarbij ze terloops vragen opwerpt over feminisme, over echt en nep, over werk en succes en over de vraag hoe de behoefte kunst te maken ontstaat - een vraag die terugvoert naar haar jeugd. Ook daar behoedt haar verfrissende mix van openheid en satire Weijers voor de clichés die bij zo'n onderwerp op de loer liggen.  
Trouw  

Een debuutroman die tintelt van ambitie en borrelt van boeiende gedachten.  
NRC  

Een heel bijzondere roman.  
De Standaard  


Reviews & recensies

Hoogstaande Nederlandse literatuur over kunst en de kunstenaar

Nina Weijers maakte met haar debuut De consequenties grootse indruk op literair Nederland. De roman die het leven van bekend kunstenares Minnie Panis beschrijft, is dan ook diepgaand, krachtig en zet je aan het denken. De kunstenares Panis maakt kunst met een boodschap – toch verbaast zij zich over het feit dat zij als maker van kunst zelf ook als object wordt gezien. Haar verleden blijkt grote invloed te hebben op het hier en nu, en is dus ook indirect een katalysator van de kunst. De consequenties is een filosofische reis van kunstenaar naar kunstwerk, dat aan de hand van het verhaal van Minnie enkele bijzondere gebeurtenissen in de kunstwereld analyseert. Nina Weijers schreef een verhalende filosofische uiteenzetting die menigeen diep zal roeren en beïnvloeden.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de kunstwereld
  • soortgelijke bekende fictie

Details:

Auteur(s)Niña Weijers
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025442927
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 140 x 24 mm.
Gewicht372 gr.  

Recent bekeken producten