De Churchill factor

Boris Johnson • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€22,00

Overal elders € 27,50

Tijdelijk niet voorradig We wachten op nieuwe voorraad van onze leverancier, er is nog geen precieze leverdatum bekend.

Gratis verzending

Reserveer

De Churchill factor is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Speciale cadeau-editie

Vijftig jaar na de dood van Winston Churchill onderzoekt Boris Johnson de 'Churchillfactor'. Wat maakte Churchill, een van de belangrijkste leiders van de twintigste eeuw, zo uniek en briljant?

Johnson ontrafelt de mythes en de misvattingen, het meer dan levensgrote beeld dat we van Churchill hebben. Hij beschrijft hem met gedrevenheid en een scherp gevoel voor humor: een man vol tegenstellingen, met een aanstekelijke bravoure, een adembenemende welbespraaktheid, groots strategisch inzicht en een intense menselijkheid.

Churchill was een gevierd journalist en een geweldige redenaar. Hij won de Nobelprijs voor de literatuur in 1953. Hij was beroemd en berucht om zijn vermogen drank en chique diners te combineren met tot diep in de nacht doorwerken. Hij was moedig en kordaat. Zijn ruimdenkendheid maakte hem een pionier in de gezondheidszorg, het onderwijs en de sociale zekerheid, hoewel hij altijd onverbeterlijk politiek incorrect bleef.

De Churchillfactor is een boek dat niet alleen mensen aanspreekt die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Het is een boek dat essentieel is voor iedereen die wil weten hoe een groot leider eruit ziet.

'Fantastisch' - Matthijs van Nieuwkerk

'[...] superieure schrijfstijl en creatieve vondsten,' de Volkskrant

Boris Johnson werd in mei 2008 verkozen tot burgemeester van Londen. Hiervoor was hij hoofdredacteur van het tijdschrift The Spectator, lid van het Engelse parlement voor Henley-on-Thames en minister voor Kunst in het schaduwkabinet van de conservatieve partij. Een jaar later werd hij wederom minister in het schaduwkabinet, ditmaal voor Onderwijs. Hij is de auteur van verschillende boeken, waaronder Johnson's Life of London (heruitgegeven als The Spirit of London), Have I got Views for You en The Dream of Rome.

Dit boek in de pers

Johnson houdt omzichtig zijn kruit droog. ‘Het is niet zo dat [Churchill] tegen Europa was, of vijandig tegen een continentale macht. Maar het punt is dat hij een beeld had van Brittannië dat Europa oversteeg, gekeerd naar de rest van de wereld.’ Niet dat dat hielp. Het Verenigd Koninkrijk is al vijftig jaar geen wereldmacht, maar een middelgroot Europees land. Dat was de kern van Churchills worsteling. Margaret Thatcher en Tony Blair deden het dunnetjes over. Je hoopt bijna dat Johnson de volgende is. Of het grote publiek hem serieus genoeg vindt moet blijken. Saai wordt het in elk geval niet.  
NRC  

Ter verklaring van Churchills populariteit wijst Johnson erop dat diens karakter samenviel met het Britse: ‘Overwegend geestig maar soms strijdlustig; oneerbiedig maar traditioneel; bestendig maar sentimenteel; een liefde voor taal en het spelen met woorden; gebrekkig wat betreft eten en drinken’. Opvallend in beide boeken is hoe vaak Churchill in huilen uitbarst. Niet alleen bij het begin van de Eerste Wereldoorlog of bij het afscheid van zijn oorlogskabinet in de Tweede, maar ook om kleine dingen.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

Een groot leider, beschreven in een indrukwekkend boek

De bewondering die Boris Johnson heeft voor Churchill druipt van de pagina’s van dit indrukwekkende boek. Niet een gewone biografie, maar een boek dat is geschreven met één specifiek doel voor ogen: aantonen dat Churchill een briljante en unieke persoonlijkheid was. Na het lezen van dit boek kan je niet anders concluderen dat Churchill heel belangrijk is geweest voor de wereldgeschiedenis. We lezen over zijn jeugd, de eenzaamheid waarin hij opgroeide. Successen, maar ook teleurstellingen tijdens zijn leven en loopbaan. Over zijn bijdrage aan de vrijheid van meningsuiting. Een beschrijving van een groot leider. Niet alleen voor geschiedenisfanaten een prachtig boek om te lezen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over politiek
  • echte verhalen over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Boris Johnson
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)Conny Sykora
ISBN9789000348541
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's456
Verschijningsdatum
Afmetingen236 x 159 x 42 mm.
Gewicht833 gr.

Recent bekeken producten