De boom in het land van de Toraja

Philippe Claudel • Hardcover

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,19

Overal elders € 18,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De laatste bestelling was 2 uur geleden.
Bestellen

De boom in het land van de Toraja is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een filmmaker van middelbare leeftijd verliest zijn beste vriend, de grappige en vaak verwarrende Eugène. Laverend tussen twee magnifieke vrouwen, tussen het verleden en het heden en omringd door herinneringen aan geliefde gezichten en onverwachte ontmoetingen denkt hij na over de plek die de dood in het leven heeft.
De boom in het land Toraja is een schitterende, uiterst persoonlijke roman over de vriendschap en ouder worden, over verlies en hoop.

Dit boek in de pers

Fijnzinnig confronteert Claudel ons in deze subtiele roman met de feiten: wie jong is en het fortuin van het leven voor zich heeft liggen, kan de tijd uit het raam gooien. Wie ouder is, kan zich dat niet veroorloven. Ergens verschuift de balans en begint de voorbereiding op de dood.  
Elsevier  

De romans van Philippe Claudel zijn adembenemend goed. Zo ook De boom in het land van de Toraja. Ergens rustig gaan zitten, even goed de tijd voor nemen en tot je laten doordringen.  
Hebban.nl  

Subtiel, filosofisch proza dat aanzet tot nadenken.  
HDC Media  

De boom van de Toraja leest als een film die je gerust twee keer kunt zien om alle beelden meticuleus op je in te laten werken. De bespiegelingen zijn voortreffelijk.  
Medisch Contact  

Claudel heeft een plezierige, kalme manier van vertellen.  
Nederlands Dagblad  

Schrijver en filmmaker Philippe Claudel laat in zijn nieuwe sleutelroman De boom in het land van de Toraja weer eens uiterst fijnzinnig van zich horen. Je herkent direct de subtiele sfeer van zijn filmwerk. Wat een indringende roman!  
Tzum.nl  

Weinig boeken over de dood lezen zo vlot als De boom in het land van de Toraja van de Franse schrijver Philippe Claudel. Dat het geen loodzware bespiegeling over de eindigheid van het bestaan is, maar een zacht verteerbare memento mori, vormt de kracht van deze roman. Een tussendoortje over de dood, perfect voor aan het zwembad. We zitten toch allemaal in de wachtkamer van de dood.  
De Tijd  


Reviews & recensies

Intrigerende, filosofische zoektocht naar hoe om te gaan met de naderende dood van een naaste.

In Indonesië stuit een filmregisseur op een bijzondere boom die centraal in een dorp staat. De Toraja begraven hierin hun jongst overledenen en laten op deze wijze hun doden naar de hemel reizen. 'In onze wereld wordt de aanwezigheid van de dood tegenwoordig uitgewist. De Toraja maken hem juist tot het middelpunt van het leven. Wie heeft er gelijk?', vraagt hij zich af. Eenmaal terug in Parijs wordt de filmregisseur geconfronteerd met de dodelijke ziekte van zijn beste – en misschien wel enige – vriend Eugene. Claudel schreef met zijn nieuwste roman een intrigerende, filosofische en prachtig verwoorde zoektocht naar hoe om te gaan met de naderende dood van een naaste. De dood. Het is een onderwerp dat bij mij thuis de laatste maanden vaak ter sprake komt, sinds mijn vriendin hierover een tv-programma maakt. Zelf lijkt het me eenzaam en onomkeerbaar, ook na het lezen van De boom in het land van de Toraja.

Bekijk alle reviews van Art Rooijakkers 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over ouder worden
  • nostalgische verhalen

Details:

Auteur(s)Philippe Claudel
UitgeverijBezige Bij, Uitgeverij De
Vertaler(s)Manik Sarkar
ISBN9789023497967
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's224
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 133 x 21 mm.
Gewicht299 gr.

Recent bekeken producten