De boekenapotheek aan de Seine

Nina George • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€8,00

Overal elders € 10,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De boekenapotheek aan de Seine is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een onvergetelijke roman over de troostende kracht van literatuur

In zijn boekenapotheek in Parijs - een schip op de Seine - verkoopt boekhandelaar Jean Perdu romans als medicijn voor de kwalen van het leven. Hij weet precies welk boek geschikt is voor een ander. De enige die hij niet kan genezen is zichzelf.

Eenentwintig jaar geleden verliet zijn Provençaalse geliefde Manon hem terwijl hij nog sliep. Ze liet een brief achter, die Perdu nooit durfde te lezen. Tot deze zomer. De zomer die alles verandert. Jean Perdu gaat op reis over de rivier naar het hart van de Provence, naar zijn herinneringen en terug naar het leven.

'De ideale zomerroman.' Rheinische Post

'Vol filosofische wijsheden en observaties. Prachtig.' Boekhandel Polman

'Ademt zó'n Franse sfeer.' Margriet

Nina George (1973) is schrijver en journalist en woont in Hamburg. De boekenapotheek aan de Seine is haar internationale doorbraak. Ze schreef ook Het hotel aan het einde van de wereld.

www.ninageorge.de

Reviews & recensies

Een hartverwarmend reisverhaal door Frankrijk

Ooh, een boek over boeken. Daar gaat mijn hart altijd sneller van kloppen. De boekenapotheek aan de Seine is een mooi verhaal over een man die voor elke kwaal het juiste boek weet te vinden. Alsof hij apotheker is, zoekt hij boeken uit als voer voor de ziel. De enige voor wie dat niet lukt, is voor zichzelf. Hij heeft namelijk gigantische liefdesverdriet, al 21 jaar. Voor mijn gevoel zwelgt hij een beetje in zelfmedelijden. Dat vind ik dan ook het enige minpunt aan dit boek. Je zou hem eens een klap op z’n wang willen geven en schreeuwen: zet je erover heen! Dan leest Jean Perdu, zoals de man heet, een brief waardoor hij de koe bij de horens vat en op reis gaat met het boekenschip om eindelijk af te rekenen met zijn verleden. Zijn leven heeft de afgelopen twintig jaar stilgestaan, maar een aantal gebeurtenissen zetten zijn wereld op z’n kop en hij begint zich langzaam af te vragen wie hij nu eigenlijk is. Tijdens een reis over de Seine naar de Provence leert hij zichzelf steeds beter kennen. Een reis om als lezer een vakantiegevoel bij te krijgen. Je voelt de Franse zon op je huid. Een prachtig meeslepend, hartverwarmend verhaal met een einde om nog lang over na te dromen. Lekker zomers, heerlijk voor op vakantie.

Bekijk alle reviews van Loretta Schrijver 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over boekenwinkels
  • Duitse literatuur

Details:

Auteur(s)Nina George
UitgeverijLuitingh Sijthoff
Vertaler(s)Roelof Posthuma
ISBN9789021016436
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 134 x 23 mm.
Gewicht304 gr.

Recent bekeken producten