De blanke gave

Ellen Deckwitz • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De blanke gave is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 'De blanke gave' word je ondergedompeld in een wereld waar het water oprukt, moeders hun kinderen op het droge slepen en geliefden verdwijnen. De IKEA loopt onder en de A2 verandert in een heel kalm, groot kanaal: 'op de tekentafel rust een atlas/ alvast atlantisblauw gekrast.'
Want wat kun je met een land waarin de krant niet meer is 'dan een sudoku met wat foto's eromheen', en er achter iedere voordeur geheimen schuilgaan? Dat vraagt om antwoorden. Want 'de doden groeien met je mee. We noemen het pas afgesloten/ als we er niet meer bij kunnen'. Een bundel vol heldere taal, ontroerende beelden en krachtige gedichten.

Dit boek in de pers

Oud-slamkampioen pronkt weer met haar gevoel voor verbluffende enjambementen.  
De Volkskrant  

De blanke gave zit geraffineerd in elkaar. (...) Deckwitz blinkt uit in aantrekkelijke oneliners.  
Het Parool  

De blanke gave is trefzeker, geestig, hier en daar overrompelend, en bovendien doortrokken van een tegelijkertijd weemoedige en strijdbare compassie met een wereld waarin we het maar moeten zien te rooien. De woordkeus is verrassend, het klankspel subtiel, de regelafbrekingen zijn effectief en de beelden scherp.  
De Groene Amsterdammer  

Het sprookjesachtige karakter en de graad van surrealiteit in de poëzie van Ellen Deckwitz [zijn] groot. Dat maakt ze ook zo aantrekkelijk.  
De Morgen  

Bij Ellen Deckwitz' derde bundel krijg je het gevoel dat de in Groningen gevormde dichter en voormalige slamkampioen zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Je kunt haar stem nog steeds herkennen aan de strakke regelafbrekingen, de gelikte oneliners en het gevoel voor humor en tragiek, maar verder lijkt de bundel in niets op de twee ook zeer uiteenlopende voorgangers. (...) Deckwitz plaatst de mens in zijn geschiedenis en toont hoe nietig hij in wezen is, met de zee als eeuwige getuige op de achtergrond.  
Leeuwarder Courant  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een krachtige derde bundel die de rode draad opzij schuift

De derde bundel van Ellen Deckwitz, De blanke gave, vermaakt, verloochent en verwart. Deckwitz, geroemd om haar bijzondere zinsneden, schreef ook nu weer een ervaring die maar één keer te ervaren is: elke navolgende herlezing biedt een ander perspectief. De blanke gave spreekt over vrijwel letterlijk alles onder de zon; het serieuze, het persoonlijke, het globale en het gewone – toch blijft er altijd ruimte voor een melancholische knipoog. Het lezen van deze schitterende bundel brengt je in contact met waar poëtisch talent, en laat de lezer niet achter met een euforisch, dan wel depressief gevoel. Wat achterblijft is de sterke drang om De blank gave meteen nog eens te lezen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Ellen Deckwitz
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025443399
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's64
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 136 x 5 mm.
Gewicht97 gr.  

Recent bekeken producten