De Bijbel voor ongelovigen 1

Guus. Kuijer • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De laatste bestelling was 1 dag geleden.
Bestellen

De Bijbel voor ongelovigen 1 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Bijbel is een fascinerend boek. Onze westerse cultuur is ondenkbaar zonder het heilige boek van de joden en de christenen. Maar wie niet gelovig is, leest het niet. En dat is jammer, want het bevat een aantal van de allermooiste verhalen uit de wereldliteratuur. Guus Kuijer vertelt ze na voor ongelovigen. Te beginnen met het eerste boek, Genesis. Genesis is de familiegeschiedenis van een groep koppige mensen onder leiding van Abraham, die vanuit Irak in Egypte terechtkomt. Het boek bevat ook de verhalen over Adam, Eva en de slang, over de zondvloed en de toren van Babel. Al die verhalen vertelt Kuijer opnieuw, vanuit het perspectief van een zoon of een vrouw, een verschoppeling of een bastaard, en daardoor worden de bekende verhalen nieuw en verrassend. Zowel voor wie de Bijbel kent als voor wie er nooit in las is De Bijbel voor ongelovigen een reis door een bekende wereld die ons toch zo vreemd is. De Bijbel van Kuijer leest als een roman. In 2012 won Guus Kuijer (1942) de Astrid Lindgren Memorial Award, de belangrijkste prijs ter wereld voor een kinderboekenschrijver, voor zijn volledige oeuvre. Ook is hij succesvol als auteur voor volwassenen, met als hoogtepunten Hoe een klein rotgodje God vermoordde en Hoe word ik gelukkig?

Dit boek in de pers

Er is moed voor nodig om zoiets monumentaal als de Bijbel naar eigen inzicht te herschrijven, maar als iemand het kan is het Guus Kuijer met zijn onwapenende speelsheid.  
HAPPINEZ  

Guus Kuijer schreef een origineel en zeer onderhoudend boek, de fascinerende Bijbelverhalen worden in zijn bewerking nog spannender en bovendien eigentijds.  
De Telegraaf  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over het christendom
  • echte verhalen over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Guus. Kuijer
UitgeverijAthenaeum
ISBN9789025301231
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's286
Verschijningsdatum
Afmetingen216 x 135 x 24 mm.
Gewicht365 gr.  

Recent bekeken producten