De beste geweldigste meest fantastische opa's ter wereld

Jan Paul Schutten • Hardcover eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€7,96

Overal elders € 9,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De beste geweldigste meest fantastische opa's ter wereld is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'De beste, geweldigste, meest fantastische opa's ter wereld' is een geweldig leuk prentenboek voor alle kinderen en hun opa's (en oma's!). Het werd geschreven door tweevoudig Gouden Griffel-winnaar Jan Paul Schutten.

Opscheppende opa's
Dirk logeert bij zijn opa's, maar hij moet wel gewoon naar school. Zijn opa's hebben daarom eigenhandig een fiets voor hem in elkaar gezet. En terwijl Dirk bedenkt hoe hij op die krakkemikkige fiets naar school moet, scheppen de opa's op over de ontberingen die zíj in hun tijd moesten ondergaan op weg naar school.

Het eerste prentenboek van Jan Paul Schutten
Jan Paul Schutten, de koning van de non-fictie voor kinderen, heeft met dit verhaal laten zien dat hij zijn hand ook niet omdraait voor een geestig prentenboek. Het verhaal is losjes gebaseerd op de wereldberoemde sketch 'Four Yorkshiremen' van Monty Python. De hilarische illustraties zijn van Kees de Boer.


Reviews & recensies

De beste, geweldigste, meest fantastische opa's ter wereld

Een dolkomisch verhaal met waanzinnige illustraties Geweldig! Dit boek doet me erg denken aan mijn eigen opa die een enorm grote en levendige fantasie had. Dirk heeft maar liefst 3 opa's en 3 oma's. Hij logeert regelmatig bij ze. Altijd gezellig. Deze keer moet hij na het logeren wel gewoon naar school. Daarom hebben zijn opa's eigenhandig een fiets voor hem in elkaar geknutseld. Als Dirk voorzichtig laat weten dat de fiets wel wat krakkemikkig is (lekke banden, krom stuur en een los zadel) voelen de opa's zich genoodzaakt om Dirk te overtuigen van de moeilijkheden die zij vroeger zelf moesten overwinnen om op school te komen. De opa's beginnen licht op te scheppen en te overdrijven en slaan uit eindelijk hélémaal door! Ze proberen elkaar onderling te overtroeven. De één heeft een nog wilder en gekker verhaal dan de ander. Dit bouwt zich zo goed op dat het dolkomisch wordt om te lezen. Illustrator Kees de boer kan daardoor ook behoorlijk uitpakken met zijn prachtige illustraties. Heel mooi en grappig. Opa Balderik moest namelijk iedere dag altijd een stukje over de oceaan varen (al vechtend met piraten en haaien ontwijkend) om op school te komen. En opa Balderik's school stond op het puntje van de allerhoogste berg ter wereld. Als hij op zijn tenen stond kon hij de maan aanraken. En ga zo maar door... Door al dat opscheppen van de opa's, komt Dirk bijna te laat op school. Gelukkig weet hij een extra snelle route die op zichzelf alle overdreven verhalen van de opa's in het "niet" doet vallen! Een dolkomisch verhaal met waanzinnige illustraties. Heerlijk om voor te lezen én voor kids om zelf te lezen (vanaf 6 jaar).

Bekijk alle reviews van Kim-Lian van der Meij 


Details:

Auteur(s)Jan Paul Schutten
IllustratorKees de Boer
UitgeverijGottmer Uitgevers Groep
ISBN9789025761455
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's32
Verschijningsdatum
Afmetingen293 x 221 x 9 mm.
Gewicht399 gr.

Recent bekeken producten