De beestachtige familie Bold (met boekenlegger in achterflap)

Julian Clary • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De beestachtige familie Bold (met boekenlegger in achterflap) is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Hilarische hyena's! 


De Bolds zijn net als andere mensen: ze wonen in een mooi huis, ze werken hard en ze houden wel van vrolijkheid en lachen! Er is alleen één verschil, en dat is dat ze hyena’s zijn. Hun staarten hebben ze goed in hun broeken weggemoffeld. Zelfs toen hun tweeling werd geboren, bleven de Bolds zich als keurige burgers gedragen.


Maar wanneer ze tijdens een tripje naar het lokale safaripark hun soortgenoten treffen, komen hun oude hyeana-verlangens weer naar boven. Hun buurman vindt het allemaal maar verdacht. Niettemin komen hun oude gewoonten goed van pas als een van de oudste (en sloomste) wildpark-hyena’s met de dood bedreigd wordt en de familie Bold met hun gemanicuurde klauwen in actie moet komen – waarbij ze hun zorgvuldig opgebouwde reputatie van betrouwbare familie op het spel moeten zetten!


Reviews & recensies

Kim-Lian van der Meij

onze specialist kind en jeugd

Ontmoet de beestachtige familie Bold. Oja, het zijn hyena’s.

Schrijver Julian Clary kreeg het idee voor dit boek al op zijn 7e. En dat merk je. De verhaallijnen zijn tot in detail uitgewerkt en vloeien uit zijn pen alsof hij het als kind echt van dichtbij heeft meegemaakt. De beestachtige familie Bold zijn net als andere mensen uit een familie: ze wonen in een mooi huis, werken hard en houden wel van een grapje. Er is alleen één GROOT verschil en dat is dat het geen mensen, maar Hyena's zijn... Het verhaal begint in Afrika, waar heel veel wilde dieren vrij rondlopen. Elk beest in Afrika weet dat de hyena's het allerslimst zijn. Ze zijn niet het allersnelst, niet het allerdapperst of - laten we eerlijk zijn - het allermooist, maar ze zijn wél zeer intelligent. En ze lachen de hele dag. Wat hebben ze altijd lol om alles. Sem en Sabi zijn twee dolverliefde hyena's. Op dag zien ze dat Fred en Amelie Bold, twee Engelse toeristen, poedelnaakt gaan zwemmen in een meer. Helaas een meer vol met krokodillen. Het liep niet goed af met Fred en Amelie. "Dat ze mogen rusten in vrede". Sem en Sabi vinden langs de kant van het meer kleding, paspoorten en tickets in de rugzakken van Fred en Amelie. En zo ontstaat het slimme idee om Afrika te verruilen voor Engeland. Verkleed als mensen en pratend als mensen (want dat hebben ze zichzelf aangeleerd door naar al die, in hun ogen, domme toeristen te luisteren) komen ze in het Engelse plaatsje Reddington terecht. Daar begint hun nieuwe leven. Een leven vol avonturen en uitdagingen, want hoelang kunnen ze zich blijven voordoen als mensen? De staarten hebben ze weggestopt, ze lopen rechtop en ze houden bovenal echt heel, héél veel van lachen. Dat zou wel eens hun probleem kunnen worden: al dat lachen. En dan komen er ook nog eens twee kleine kindjes bij, of beter gezegd, kleine hyenapuppy's. Als dat maar goed gaat. Een heel leuk boek om samen te lezen of om kinderen vanaf 8 jaar zelf te laten lezen. De zwart-wit illustraties zijn grappig en soms zelf hilarisch.

Bekijk alle reviews van Kim-Lian van der Meij 


Details:

Auteur(s)Julian Clary
IllustratorDavid Roberts
UitgeverijVan Holkema & Warendorf
Vertaler(s)Henrieke Herber
ISBN9789000349128
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's248
LeeftijdsindicatieVanaf 7 jaar
Verschijningsdatum
SerieDe familie Bold
Afmetingen198 x 130 x 24 mm.
Gewicht350 gr.  

Recent bekeken producten