De Amerikaanse prinses

Annejet van der Zijl • Hardcover eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€18,00

Overal elders € 22,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De laatste bestelling was 9 uur geleden.
Bestellen

De Amerikaanse prinses is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'De Amerikaanse prinses' is genomineerd voor de NS Publieksprijs! Stem nu op nspublieksprijs.nl en maak kans op een jaar lang gratis boeken.

Op 13 april 1927 voer Allene Tew met de Mauretania de haven van New York uit. Ze liet een leven achter zich waarin ze alles had bereikt waar ze als plattelandsmeisje van had gedroomd - aanzien, fortuin, moederschap, haar grote liefde. En ze was het ook bijna allemaal weer kwijtgeraakt. 'De rijkste en verdrietigste weduwe van de stad', zoals Allene door societyrubrieken werd genoemd, had die dag echter ook nog veel vóór zich, zoals een nieuw gezin en een toekomst als officiële prinses, als Russische gravin en als peetmoeder van de latere koningin Beatrix.
De Amerikaanse prinses is een reconstructie van een weids en fascinerend leven, dat zich afspeelt tegen het decor van Amerika en Europa, de victoriaanse en de moderne tijd, de industriële en Russische revolutie en de twee wereldoorlogen. Maar het is bovenal het persoonlijke verhaal van een uitzonderlijke vrouw die de moed had om, tot het bittere eind, haar eigen, onnavolgbare weg te gaan.

Dit boek in de pers

Magistraal. Met de Amerikaanse prinses heeft de Nederlandse "koningin van de literaire non-fictie" zichzelf overtroffen.  
NRC  

Een hartveroverend boek  
De Volkskrant  

Een sprookje, soms romantisch, soms grimmig, herleeft.  
De Telegraaf  

In de Amerikaanse Prinses beleef je de geschiedenis vanuit de upper class  
Het Parool  

Met veel vaart beschrijft Van der Zijl een vol en fascinerend leven. Een boek als een achtbaan.  
Trouw  

In dit erg geslaagde voorbeeld van verhalende non fictie sluiten research, verbeelding, inlevingsvermogen en prettig lopende zinnen naadloos bij elkaar aan. Met dit recentste werk bevestigt de schrijfster haar vakmanschap  
DE SCRIPTOR  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Dankzij dit boek kunnen we eindelijk kennismaken met een van de meest markante en invloedrijke vrouwen uit onze geschiedenis.

In 'De Amerikaanse prinses' beschrijft Annejet van der Zijl het veelbewogen leven van Allene Tew (1872-1955), een plattelandsmeisje uit Wisconsin dat op haar 18e een van de rijkste mannen uit Pittsburg trouwde en zich sindsdien via verschillende high-society huwelijken ontwikkelde tot de rijkste vrouw van New York. Maar liefst 5 keer trad ze in het huwelijk met de meest uiteenlopende mannen: gokkende rijkeluiszonen, een zakenman, een Duitse prins en uiteindelijk een Russische graaf. Alleen haar 3e huwelijk, met General Electrics-baas Anson Burchard, was gelukkig. Hij stierf echter plotseling aan een hartstilstand. Haar leven kende grote tegenslagen, maar door haar instelling van vooruitkijken, positief blijven en moed houden bood ze het hoofd aan de grillen van het leven. De periode waarin Tew leefde is een van de meest intensieve en onzekere periodes uit de recente wereldgeschiedenis. Ze groeit op in een tijd van grote verschillen tussen arm en rijk, Victoriaanse normen en waarden, ze doorleeft de beide wereldoorlogen, de Grote Depressie, de Koude Oorlog en de Russische Revolutie en al deze gebeurtenissen hebben een direct effect op het leven van Tew. Daarnaast is het vanwege Tew dat onze prinses Juliana met prins Bernhard trouwde. Tew wordt bovendien peetmoeder van Beatrix. Door het boek van Annejet van der Zijl kan een groot Nederlandstalig publiek nu kennismaken met een van de meest markante en invloedrijke vrouwen uit onze geschiedenis, die toch altijd op de achtergrond is gebleven.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • biografieën over geschiedenis
  • vrolijke verhalen uit het echte leven

Details:

Auteur(s)Annejet van der Zijl
UitgeverijQuerido
ISBN9789021400730
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's280
Verschijningsdatum
Afmetingen223 x 146 x 32 mm.
Gewicht520 gr.  

Recent bekeken producten