De Aanslag

Harry Mulisch • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

De Aanslag is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Fake Ploeg, een collaborerende inspecteur van politie, berucht om zijn wreedheid, fietst tijdens spertijd door de buitenwijken van Haarlem naar huis. Door de winterse avond klinken plotseling zes scherpe knallen en Ploeg ligt dood op de stoep voor een rijtje van vier huizen, waarvan er een door de familie Steenwijk wordt bewoond. De verschrikkelijke gevolgen van deze gebeurtenis zullen de dan twaalfjarige Anton Steenwijk zijn leven lang blijven achtervolgen. De Aanslag kreeg bij verschijning in september 1982 een juichende ontvangst in de pers, was een groot verkoopsucces en vond snel zijn weg naar een groot lezerspubliek in binnen- en buitenland: wereldwijd zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Dit boek in de pers

Prachtig en visueel spannend beeldverhaal  
De Telegraaf  

De aanslag van Harry Mulisch is een van de best verkochte boeken uit de Nederlandse literatuur. De verstripping van het boek door Milan Hulsing is een van de beste beeldromans van de laatste jaren. Hulsing heeft niet gemakzuchtig het verhaal van plaatjes voorzien, maar zijn eigen interpretatie gemaakt.  
Algemeen Dagblad  

Deze graphic novel is een mooie aanvulling op het verhaal dat Mulisch schreef en Milan Hulsing is er zeker in geslaagd om door middel van sterke tekeningen de essentie van Mulisch indringende roman te behouden en weer te geven. De graphic novel De Aanslag is absoluut een must read voor liefhebbers van Mulisch en Hulsing.  
Hebban.nl  

De aanslag van Mulisch verstrippen is ambitieus en moedig. [...] Een unieke tekenstijl, die een combinatie is van fel gekleurde aquarel en pentekening. Die belofte van zorgvuldig gecomponeerde pagina's, waarbij alles wat het stripmedium te bieden heeft wordt ingezet, maakt Hulsing helemaal waar. [...] Hulsings eenvoudige, maar elegante oplossing maakt dat je als lezer nergens de weg kwijtraakt. Als lezer puzzel je mee met 'detective' Anton, die op zoek is naar de waarheid.  
De Groene Amsterdammer  

De aanslag in beeld  
De Standaard  

Zo'n monument verstrippen vergt durf, talent en vakmanschap. Milan Hulsing beschikt over flinke doses van alle drie. De verwarring, de woede, de twijfel; zijn tekeningen (be)grijpen het allemaal. Perfecte flashbacks, fijne tijdsbeelden, alles klopt. Hulsings De Aanslag is een passend eerbetoon, maar dan wel een eerbetoon dat perfect op eigen benen kan staan. En zelf eigenlijk ook gewoon een eerbetoon verdient. Bij dezen.  
Veronica Magazine  

De honderden tekeningen, stuk voor stuk kunstwerkjes, vormen tezamen een spannend literair verhaal. De Nederlandse atmosfeer hangt onmiskenbaar in Hulsings werk. Soms zwaar en benepen, hier en daar ludiek en frivool [...] Nederlandse atmosfeer mooi verbeeld [...] De strip biedt ons kans in de huid van Anton Steenwijk te kruipen.  
Haarlems Dagblad  

Een beauty van een boek.  
Dagblad De Limburger  

Hulsing heeft dit spannende verhaal op een eigenzinnige, expressionistische en poëtische manier verbeeld in sfeervolle mooie aquarellen in voornamelijk rood-, bruin- en geeltinten. Een geslaagd project.  
Biblion  

Voor het grote publiek is de strip allicht vergelijkbaar met het boek: geen hapklare brok wegens een complexe vertelstructuur en de eigen stempel die de auteur op het verhaal drukt, maar wel ongetwijfeld een topper. Nu maar hopen dat ook Hulsing aan die 750 000 exemplaren geraakt.  
CUTTINGEDGE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over traumatische gebeurtenissen
  • boeken over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Harry Mulisch
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023473251
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 21 mm.
Gewicht329 gr.  

Recent bekeken producten