Dans dans dans

Haruki Murakami • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€12,00

Overal elders € 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Dans dans dans is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Vreemde dromen lokken de held uit 'De jacht op het verloren schaap' terug naar het Dolfijnenhotel. Een weerzien met de mysterieuze Schaapman leidt tot bizarre ontmoetingen met een aantrekkelijke maar nerveuze receptioniste, een eenarmige Amerikaanse dichter, een nukkig tienermeisje, een gefrustreerde acteur, een betoverende callgirl en een zelfvoldane schrijver (Hiraku Makimura). Dan is er nog Michael Jackson als Abessijnse prins en Boy George die uit de hemel neerdaalt. Hoe zijn ze allemaal met elkaar verbonden? En waarom vallen er steeds meer dodelijke slachtoffers? Flirten met de grens tussen droom en werkelijkheid, de zoektocht naar menselijk contact in de hyperkapitalistische maatschappij en vlijmscherpe muzikale analyses vormen de ingrediënten van deze roman, die Haruki Murakami naar eigen zeggen de leukste vond om te schrijven.

Dit boek in de pers

Geen schrijver weet het alledaagse - een biertje, koken, een beetje rondsjokken - zo lezenswaardig te houden. En ja, het gezelschap voelt vertrouwd. Gebeurt er iets, dan is het meteen opmerkelijk genoeg om de pagina's te blijven omslaan.  
NRC  

De kunst van Murakami bestaat er onder meer uit dat hij de situaties juist heel precies en met de nodige uitweidingen beschrijft. Muziek neemt in Dans dans dans een belangrijke plaats in, veel pop- en jazzliedjes worden beluisterd en vaak ook beoordeeld. [...] Atlas heeft inmiddels elf boeken van hem in vertaling uitgebracht. [...] Geleidelijk wordt zo zijn hele wereldbeeld in het Nederlands zichtbaar. Dat is mooi, want wie eenmaal begint, zal vaak ook de andere boeken willen lezen. Anders dan zijn voorgangers van driekwart eeuw geleden schetst Murakami ook een minutieus portret van de tijd waarin hij leeft. In zijn - inmiddels monumentale - oeuvre wordt het leven van nu geboekstaafd, met alle ongewisheden van dien.  
De Volkskrant  

Een vermakelijk, intrigerend boek. Als lezer moet je lachen om de vele geestige passages en bewonderend knikken vanwege knappe formuleringen.  
Elsevier  

De vrolijkste roman van het omvangrijke oeuvre. [...] Murakami fileert in Dans dans dans met aanstekelijk plezier muzikanten en laat artiesten als Boy George en Michael Jackson opdraven, maar ook de verwaande schrijver Hiraku Makimura. Duizelingwekkende diepgang en zelfrelativering maken de roman voortreffelijk.  
Het Financieele Dagblad  

Murakami, de populairste schrijver van Japan, schrijft metafysische romans over het Verre Oosten met een westerse beat. [...] Hoewel zijn fictie de invloed van Raymond Chandler, John Irving en Raymond Carver verraadt, zijn de geheimzinnige plots van Murakami's romans uniek.  
The New York Times  

De verhalen van Murakami moet je niet proberen te begrijpen, je moet ze op je in laten werken, ervan genieten zoals je geniet van een aquarium vol bontgekleurde tropische vissen. [...] Hij is grappig en tegelijkertijd diepzinnig en levert op een terloopse manier commentaar op de wereld die ons omringt.  
Noord Hollands Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over Japan
  • boeken met magisch-realisme

Details:

Auteur(s)Haruki Murakami
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Luk van Haute
ISBN9789025443474
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's472
Verschijningsdatum
Afmetingen210 x 135 x 32 mm.
Gewicht487 gr.

Recent bekeken producten