Competent begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking

A. van Vulpen, C. den Besten • Paperback

€ 27,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Competent begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dit is een boek over competentiegericht werken. Competenties zijn kwaliteiten die bijdragen aan het effectief begeleiden van cliënten.

Vanuit een duidelijk omschreven visie komen de auteurs tot vijf competenties waarmee begeleiders succesvol kunnen bijdragen aan een waardevol bestaan van mensen met een verstandelijke beperking. Competenties staan in de gehandicaptenzorg steeds meer in de belangstelling. Inmiddels is ook het Landelijk competentieprofiel beroepskrachten primair proces gehandicaptenzorg verschenen. Belangrijke onderdelen uit dit gedetailleerde profiel zijn in het boek vertaald naar vijf concreet uitgewerkte competenties.

Competenties worden zichtbaar in het gedrag van mensen. In elk van de vijf hoofdstukken over competenties wordt toegewerkt naar een serie effectieve gedragingen. Deze laten zien hoe je je als begeleider kunt opstellen en wat je te doen staat. Veel praktijkvoorbeelden maken de theorie herkenbaar.

Dit boek is een lees-, leer- en doeboek voor studenten in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs en voor begeleiders die nog beter willen worden in hun vak.

Voor meer informatie: www.zoztrainingen.nl

Details:

Auteur(s)A. van Vulpen, C. den Besten
IllustratorJ. van IJken
UitgeverijUitgeverij Boom, Nelissen
ISBN9789024417353
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Afmetingen211 x 135 x 18 mm.
Gewicht266 gr.

Recent bekeken producten