Cécile

Ish Ait Hamou • Paperback eci.nl lezers

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Cécile is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Djibril is elf en droomt van de wereld buiten zijn kleine dorp in het diepe zuiden van Marokko. Door zijn nieuwsgierigheid en zijn kinderlijk enthousiasme krijgt zijn leven een onverwachte wending. Niet alleen zijn eigen leven wordt door deze schokkende gebeurtenis overhoopgehaald, ze heeft ook een invloed op het leven van zijn familie en van een aantal mensen die hij nooit eerder heeft ontmoet. Het enige wat Djibril nog verbindt met zijn zonovergoten geboorteplaats zijn de kleren die hij droeg en een verhakkelde foto die toebehoorde aan zijn oudere broer Kareem. Een onduidelijke krabbel op die foto leidt hem naar een adres in Parijs, waar hij kennismaakt met de jonge vrouw Cécile. De Fran‡aise intrigeert hem, maar ze is nauwer vervlochten met zijn leven dan hij kan vermoeden. Hoe meer hij Cécile bezoekt, hoe meer Djibril verwikkeld raakt in haar duistere kwellingen. De kans wordt steeds kleiner dat hij zijn thuis en familie ooit nog terugziet.

Dit boek in de pers

Een heel mooi en aangrijpend verhaal, poëtisch geschreven door een talentrijke jongeman, over een Marokkaanse jongen die verwikkeld raakt in het leven van de Parijse Cécile en daardoor het uitzicht op zijn vaderland verliest.  
KNACK FOCUS  

Cécile' van Ish Ait Hamou, één van de juryleden uit 'So You Think You Can Dance'. Een ongelooflijk meeslepend, ontroerend boek over de romance tussen een Marokkaanse jongen en de Parisienne uit de titel.  
HLN  

Filled with tragedy, bravery and love, it is a novel that will touch and inspire. Reminiscent of the work of American novelist Khaled Hosseini, the novel's brooding atmosphere alternates with crystal-clear descriptions and haunting dialogue, not to mention characters so vividly described they seem to stand before you.  
FLANDERS TODAY  


Reviews & recensies

Spannend, ontroerend en aangrijpend om te lezen.

Van alle boeken die ik dit voorjaar gelezen heb, is Cécile veruit het mooiste. Het verhaal van de Marokkaanse elfjarige Djibril die per ongeluk bootvluchteling wordt, in een wereld terechtkomt waar hij de taal en gewoonten niet begrijpt en daarbij ook nog eens geen enkele bescherming geniet is spannend, ontroerend en aangrijpend om te lezen. Altijd weer valt het hoofdpersonage op zijn pootjes. Djibril is een plantrekker, een kleine avonturier, een hartenbreker en durfal. Zijn doorzettingsvermogen en geloof dat het allemaal wel goedkomt zorgt ervoor dat hij erin slaagt een beter leven voor zichzelf op te bouwen tot hij Cécile vindt. Wanneer hij haar ontmoet wordt hij net als zijn broer Kareem op haar verliefd, alleen is zij op dat moment niet meer de energieke jonge vrouw maar een junk en prostituee. Djibril wil haar redden en vanaf dat moment ondermijnt hij zijn eigen geluk. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het tweede boek van de choreograaf, danser en model Ish Ait Hamou zo’n mooie roman zou opleveren. Ik heb ook zijn debuut gelezen en was er niet wild van ook al werd het door velen wel gesmaakt.Cécile kreeg een serieuze marketingcampagne. Zo kon je een maand voor de release een fotodagboek op Instagram volgen van de reis naar het diepe Marokkaanse zuiden die de schrijver had gemaakt voor de research van het boek. Er blijken immers biografische elementen in het verhaal verwerkt te zijn of toch tenminste aan de basis te liggen. Daarnaast was er ook nog een wedstrijd waaraan je kon deelnemen. De winnaars kregen het boek persoonlijk geleverd door Hamou.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Ish Ait Hamou
UitgeverijManteau
Vertaler(s)Lies Lavrijsen
ISBN9789022330494
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's320
Verschijningsdatum
Afmetingen201 x 136 x 30 mm.
Gewicht432 gr.

Recent bekeken producten