Broodje Totaal

Bart Chabot • Paperback

€ 15,00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Broodje Totaal is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Iedereen weet wie Herman Brood was, maar er zijn maar weinig mensen die hem echt hebben gekend. Een van die uitverkorenen is Bart Chabot. Hij maakte zijn vriend jarenlang van nabij mee – thuis, op straat, onderweg, in het theater – en schreef vier boeken over hem, die samen een meeslepend verslag vormen van de avonturen van Nederlands enige echte rock-’n-rollheld. De hoogtepunten uit die boeken zijn nu samengebracht in één kloeke bundel. In dit levendige monument voor een fenomeen komen alle gedaantes van Herman Brood aan bod: de muzikant, de kunstenaar, de dichter, de performer, maar ook de zoon, de echtgenoot, de vader en het ongrijpbare kind dat weigerde volwassen te worden.
Broodje totaal is een ooggetuigenverslag, een biografie, een schelmenroman – maar vooral een ontroerend en hilarisch portret van een volstrekt unieke, creatieve en scherpzinnige geest die doorging tot hij niet meer door kon gaan en die tien jaar na zijn dood nog steeds onsterfelijk is.

Dit boek in de pers

Chabot schrijft opgewekt, pathetisch, sentimenteel, ironisch. Niets blijft ons bespaard, behalve de verveling. Geweldig boek, rock-'n-roll!!  
NRC  

Het is nog altijd kostelijke lectuur. De hilarische anekdoten en coversaties leverden boeken op die uniek zijn in de internationale popliteratuur.  
De Volkskrant  

Een lijvige werk over Herman Brood door de man die hem écht kende: Bart Chabot. Up on the Hilton Roof is een hilarische rock-'n-roll-biografie.  
Veronica Magazine  

Chabot trok jarenlang intensief met Brood op, onder meer in het theater en thuis. Dat leverde vele mooie, waargebeurde en sterke verhalen op.  
Biblion  

Details:

Auteur(s)Bart Chabot
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023498926
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's672
Verschijningsdatum
Afmetingen200 x 124 x 45 mm.
Gewicht523 gr.  

Recent bekeken producten