Boeddha 2 - Vier ontmoetingen

O. Tezuka • Hardcover

€ 17,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Alle leven is heilig...
Zo luidde het levensmotto van de manga-meester Osamu Tezuka (1928-1989), de ongekroonde peetvader van de Japanse graphic novel. Naast tientallen manga-jeugdreeksen, waaronder Astro Boy, schreef en tekende Osamu drie grote literaire reeksen, waarvan Boeddha verreweg de belangrijkste en meest aansprekende is.

In de kern vertelt Tezuka in de Boeddha-reeks het verhaal van de jonge Siddhartha, wiens spirituele pad hem transformeerde tot Boeddha. De uiteenlopende karakters hebben ding gemeen: allemaal getuigen ze van verzet tegen bestaande cultuurpatronen, tegen religieuze en politieke onderdrukking en andere uitwassen van de menselijke natuur. De som van deze delen levert in Boeddha een gelaagdheid op die inmiddels wereldwijd respect heeft afgedwongen.

Deel 2- Vier ontmoetingen
Onze helden vervolgen hun reisavontuur, op zoek naar een betere wereld, de volmaakt oprechte mens of, ook heel herkenbaar, macht, aanzien en de spreekwoordelijke zak met goud. In dit deel wordt Siddhartha geconfronteerd met groot onrecht in zijn eigen koninkrijk, dat wordt gevoed door zelfzuchtige krijgsheren en schurken zoals de ontaarde krijger Bandaka.

Het tragische lot van zijn dierbaren, de wilde banneling Tatta en Migaila, de heftige vrouwelijke bandiet, dwingt Siddhartha tot het maken van een keuze tussen liefde en lotsbestemming.

Dit boek in de pers

Tezuka is een briljant verteller en beheerst het medium perfect, waardoor het leest als een trein.  
NRC  

Een dynamisch vormgegeven verhaal waarin spiritualiteit en spanning elkaar in een wonderlijk evenwicht houden.  
De Volkskrant  

Boeddha is zeldzame klasse en een perfecte introductie tot een monument van het moderne stripverhaal.  
De Standaard  

De allermooiste literaire manga ooit.  
The New York Times  

Tezuka maakt mooie, afgewogen tekeningen? Het verhaal is spannend, lichtvoetig, boeiend en meer dan onderhoudend. We wachten met spanning af op de volgende zeven delen.  
NOORDHOLLANDS DAGBLAD  

Details:

Auteur(s)O. Tezuka
UitgeverijDon Lawrence Collection
Vertaler(s)G. Suurmeijer
ISBN9789024554874
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's410
Verschijningsdatum
SerieBoeddha
Afmetingen205 x 153 x 37 mm.
Gewicht748 gr.  

Recent bekeken producten