Bloedboek

Dimitri Verhulst • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€15,99

Overal elders € 19,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Bloedboek is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dimitri Verhulst keerde terug naar de Bijbel om de schoonheid van de taal, maar toen hij zich aan het hervertellen zette realiseerde hij zich dat de verhalen eigenlijk mooier zijn dan de woorden waarin ze gevat zijn. De eerste vijf Bijbelboeken bevatten de geschiedenis van het ontstaan van de wereld, de verspreiding der volkeren en de wetgeving. Het zijn de verhalen die iedereen wel kent, maar ze worden steeds minder gelezen. Verhulst besloot de verhalen terug te geven aan de taal en verbaasde zich over gruwelijke details en lachwekkende eigenaardigheden...

Dit boek in de pers

Bloedboek is een parodie, maar kan een reden zijn de Bijbel (weer) op te pakken om het origineel te lezen. De conclusie is dat stommiteiten het eeuwige leven hebben. Gods ondanks worden ze steeds opnieuw begaan.  
ELSEVIER  

Het is een verhaal van soap en strijd, druipend van bloed en andere lichaamssappen, typisch Verhulstiaans vervat in klinkend, morsig volks-Vlaams. […] En Verhulst is een van de grootste stilisten van onze hedendaagse literatuur, dat bewijst hij maar weer.  
NRC  

Dimitri Verhulst zet zijn tanden in de eerste vijf delen van het Oude Testament. Zijn onorthodoxe Bijbel voor dummy's is een kleurrijke graphic novel in romanvorm, met uitroeptekens en dik aangezette scenografie. Amusement verzekerd.  
De Morgen  

Zijn nieuwe boek verschijnt twee maanden vroeger dan gepland, en het is ook nog eens dik. Tweehonderdveertig bladzijden: dat is, naar Verhulst-normen, haast obees! De geest is vaardig geworden over Dimitri Verhulst, en hoe kan het ook anders, als je de Bijbel aan het herschrijven bent?  
De Standaard  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Verhulst herschrijft de eerste vijf boeken van de Bijbel in zijn eigen woorden. Heel Vlaams, en heel eigentijds.

Dimitri Verhulst heeft met Bloedboek de eerste vijf boeken van de Bijbel herverteld. En je kunt wel verwachten dat de Almachtge er niet goed vanaf komt. Het bevat niet alleen boertige beschrijvingen van oud-testamentische geweldsdaden en seksuele capriolen, het is ook een portret van God als despoot, die de mens gevangen houdt in angst. Verhulst zegt zelf: “Het is merkwaardig dat de Bijbel met al zijn verhalen over volkerenmoord in hotelkamers ligt, terwijl Hitlers 'Mein Kampf' verboden is.”

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over religie
  • onconventioneel werk

Details:

Auteur(s)Dimitri Verhulst
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025446420
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's240
Verschijningsdatum
Afmetingen218 x 145 x 24 mm.
Gewicht365 gr.  

Recent bekeken producten