Biecht van een moordenaar

Joseph Roth • Paperback

€ 16,99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

De laatste bestelling was 2 dagen geleden.
Bestellen
*eci.nl prijs € 13,59

Vanaf 02 februari 2017

Reserveer

Biecht van een moordenaar is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Rus Goloebtsjik beweert een moord te hebben gepleegd. Ook beweert hij een spion te zijn, en de bastaardzoon van een prins. Jaren later vertelt hij zijn verhaal, dat wordt opgeschreven door een enigszins alcoholische schrijver, in één lange nacht in een duister restaurantje aan de Linkeroever in Parijs. Maar als Goloebtsjik uitverteld is, neemt zijn verhaal een wending die zelfs hij niet had kunnen voorzien. De onbetrouwbaarheid van deze nachtelijke vertelling weerspiegelt de wankele en ondoorgrondelijke situatie van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk aan de vooravond van de Russische Revolutie. De zoektocht van Goloebtsjik door het ‘Oude Europa’ van Odessa tot Parijs naar zijn vader, zijn thuisland en ook naar wraak heeft tegelijkertijd veel weg van Roths eigen eindeloze vlucht nadat hij Duitsland voorgoed had verlaten. Biecht van een moordenaar , oorspronkelijk uit 1936, verschijnt nu in een geheel nieuwe vertaling van Elly Schippers, die eerder de vertaling van Vlucht zonder einde verzorgde.

Dit boek in de pers

Joseph Roth is al eeuwen mijn held - en ik ben waarachtig niet de enige. Zo moet het dus, dacht ik, toen ik hem voor het eerst leerde kennen. […] Allemachtig, wat heb ik veel van die man geleerd!  
GEERT MAK  

Lees alle boeken van Joseph Roth en sta versteld van de intelligentie, de ongekunstelde poëzie en de menselijkheid van deze begaafde, oprechte, meesterlijke verhalenverteller.  
THE IRISH TIMES  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over bekentenissen
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Joseph Roth
UitgeverijLJ Veen Klassiek
Vertaler(s)Elly Schippers
ISBN9789020415179
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's208
Verschijningsdatum
SerieLJ Veen Klassiek
Afmetingen211 x 135 x 19 mm.
Gewicht277 gr.  

Recent bekeken producten