Bestuur en beheer na faillietverklaring

B. Wessels • Hardcover

€ 122,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Bestuur en beheer na faillietverklaring is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wessels Insolventierecht IV 2015, Bestuur en beheer na faillietverklaring behandelt in het bijzonder de art. 64-107 Faillissementswet. Het commentaar gaat diepgaand in op positie, taak en aansprakelijkheid van de faillissementscurator. Ook gaat het boek uitgebreid in op de taak en de positie van de rechter-commissaris en die van de rechtbank. Kernvragen komen uitvoerig aan bod:

Wat is het belang van de boedel?
Welke beleidsvrijheid heeft de curator bij beheer en vereffening van de boedel?
Op welke wijze krijgt deze gestalte, afgezet tegen belangen van (individuele) schuldeisers, de schuldenaar en belangen van maatschappelijke aard?
Daarna volgen beschouwingen over

de commissie uit de schuldeisers;
de vergaderingen van de schuldeisers;
de voorzieningen ten aanzien van de schuldenaar na de faillietverklaring, zoals de faillissementsgijzeling, en de bijzondere wettelijke beheerstaken van de curator, waaronder
- de boedelbeschrijving;
- het voortzetten van het bedrijf;
- het vervreemden van goederen vóór de staat van insolventie;
- het aangaan van schikkingen.
Het slothoofdstuk bespreekt overzichtelijk het verkrijgen van informatie door de curator van de gefailleerde schuldenaar zelf, diens echtgenoot of van bestuurders en commissarissen. Verder ook het verkrijgen van inlichtingen van de Belastingdienst of via het (doen) entameren van financieel strafrechtelijk onderzoek of (het al dan niet zelf uitoefenen van) het recht van enquête.

Alle relevante literatuur en circa 250 rechterlijke uitspraken die sinds de vorige bewerking in 2010 zijn verschenen, zijn verwerkt. Dat maakt dit boek tot een uiterste actuele uitgave die iedere in het insolventierecht gespecialiseerde jurist zou moeten lezen. De afsluitdatum van de kopij was eind december 2014.

Details:

Auteur(s)B. Wessels
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013125948
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Verschijningsdatum
SerieWessels Insolventierecht
Afmetingen251 x 169 x 30 mm.
Gewicht893 gr.  

Recent bekeken producten