Basisboek India

Amandip Uppal • Hardcover

€ 29,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen
*eci.nl prijs € 23,96

Vanaf 03 februari 2017

Reserveer
Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In dit Basisboek India maak je op een relaxte manier kennis met Indiaas koken. Nog onervaren koks kunnen zodoende zelfvertrouwen opbouwen, terwijl ervaren koks meer hun creatieve kant aangesproken zullen zien. De Indiase gerechten in dit boek zijn geschikt voor elke dag, maar net zo goed voor bijzondere gelegenheden, en zowel traditionele favorieten als klassieke gerechten uit Noord- en Zuid-India passeren de revue. Alle recepten blijven trouw aan Indiase tradities, maar zijn tegelijkertijd geschikt voor het hedendaagse koken: zo veel mogelijk van tevoren dingen bereiden, en makkelijk boodschappen doen. Basisboek India maakt Indiaas koken up-to-date en leert je er de basis van. Van daaruit kun je dan gaan experimenteren. Recepten als citroen-saffraankip en kokos- of chilichocolademelk zullen je vast doen watertanden, en ongetwijfeld zal je waardering voor Indiase smaken erdoor toenemen. De eenvoudige, snel te bereiden gerechten zorgen ervoor dat je Indiaas eten op elk moment in je maaltijden kunt inpassen.

Reviews & recensies

Danny Jansen

onze specialist eten en drinken

Mooi vormgegeven boek boordevol heerlijke recepten uit India.

Bij dit boek word je direct aangetrokken door de spekende cover. Knalroze met rijstkorrels die er echt uit lijken te komen door het reliëf welke in de cover is gedrukt. Het boek beslaat 256 bladzijdes, vol inspiratie uit de heerlijke Indiase keuken. Eerst wat uitleg over de specerijen, de basis van de cuisine. Dan volgen de recepten, onderverdeeld in hoofdstukken zoals bijgerechten en snacks, groentes en linzen, vlees, vis en gevogelte, brood en rijst, ingemaakte groentes en chutneys. Het is een bonte en complete verzameling aan recepten. Vrijwel elk recept is voorzien van bijzonder mooie fotografie. De opsomming van van de ingrediënten is bijzonder: normaal op manier van koken, maar in dit boek wordt gekozen om deze te verdelen in vers, specerijen en voorraadkast. Ik vind het een hele leuke manier van schrijven, lekker origineel. De bereidingswijzen zijn goed en duidelijk geschreven. De vele graphics, naar mijn mening een beetje te veel, hebben een functie: als je de bladzijdes snel achter elkaar doorbladert, krijg je een soort van tekenfilmpje. Dit boek zat niet voor niks bij de beste 6 kookboeken van 2016. Basisboek India is een leuk boek met lekkere recepten.

Bekijk alle reviews van Danny Jansen 


Details:

Auteur(s)Amandip Uppal
UitgeverijBecht
ISBN9789023014928
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's256
Verschijningsdatum
Afmetingen278 x 195 x 29 mm.
Gewicht1166 gr.  

Recent bekeken producten