Asser serie Koop en ruil

C. Assers • Hardcover

€ 157,49

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De koopovereenkomst is een van de hoekstenen van het rechtsverkeer. Dit deel van de Asser-serie is voor het leeuwendeel aan deze bijzondere overeenkomst, de koop, gewijd. Ook worden twee nauw aan de koop verwante bijzondere overeenkomsten besproken: de ruil en, kort gezegd, de timesharing.

Centraal in dit boek staat titel 7.1 (Koop en ruil) van het Burgerlijk Wetboek. Te dien aanzien verscheen een stroom aan interessante rechtspraak en literatuur. Wat de rechtspraak betreft gaat de aandacht uit naar de arresten van de Hoge Raad, maar ook naar die van het Europese Hof van Justitie en naar (een selectie van) uitspraken van lagere instanties.

De bespreking van het Nederlandse recht is verweven met rechtsvergelijkende beschouwingen; naast het Weense Koopverdrag komen onder meer de Principles of European Law on Sales en het Draft Common Frame of Reference ter tafel. Het kooprecht in enge zin wordt behandeld in samenhang met de rechtstreeks relevante onderdelen van het rechtshandelingenrecht, het verbintenissenrecht en het overeenkomstenrecht.

Details:

Auteur(s)C. Assers
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013104677
TaalNederlands
UitvoeringHardcover
Verschijningsdatum
SerieAsser serie
Afmetingen250 x 170 x 41 mm.
Gewicht1214 gr.  

Recent bekeken producten