Asser 5* Eigendom en beperkte rechten Zakenrecht

C. Asser • Paperback

€ 162,50

3 - 5 Werkdagen

Gratis verzending

Bestellen

Asser 5* Eigendom en beperkte rechten Zakenrecht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Aan de bewerking van deze nieuwe uitgave van het Zakenrecht in de Asser-serie, thans deel 5*, neemt voor het eerst prof. mr. S.E. bartels, hoogleraar aan de Radboud Universiteit, deel. Hij heeft zich in het verleden doen kennen als een specialist op het terrein van het goederenrecht.

Deze nieuwe druk is in de eerste plaats aangepast aan de sedert 2003 gepubliceerde rechtspraak en aan sedertdien verschenen publicaties. Afgezien daarvan is de tekst op veel plaatsen herzien en herschreven. Zo zijn in de geheel vernieuwde behandeling van hinder de inzichten verwerkt die zijn beschreven in het door hartkamp bewerkte deel 4-III van deze serie dat is verschenen in 2006.

Voorts is aandacht besteed aan de eigendom van leidingen en kabels zulks in verband met het nieuwe art. 5:20 lid 2 BW en aan de nieuwe Mijnwet. In het aan de beperkte zakelijke rechten gewijde deel zijn tal van wijzigingen en aanvullingen opgenomen in verband met de inzichten van bartels als de nieuwe bewerker. Het aan het appartementsrecht gewijde deel van dit boek is in het bijzonder aangepast aan de wetswijziging van 2006.

Voorts is aandacht besteed aan beheerverenigingen van onroerende zaken in en buiten het appartementsrecht.
Het boek wordt besloten met het als annex opgenomen modelreglement.

Details:

Auteur(s)C. Asser
UitgeverijWolters Kluwer Nederland
ISBN9789013050509
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's723
Verschijningsdatum
SerieAsser serie
Afmetingen248 x 164 x 50 mm.
Gewicht1307 gr.

Recent bekeken producten