Artery - rivierlandschappen van de toekomst

• Paperback

€ 28,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

"Het handboek laat zien dat rivierlandschappen gedurende vele eeuwen de ruggengraat van economische ontwikkelingen vormden.
In het Artery project werkten vijf regio¿s samen: het Ruhrgebied, de regio Rhein-Neckar en de regio Stuttgart-Neckar in Duitsland, het stroomgebied van de Mersey in Noordwest-Engeland en de regio Hollandsche IJssel in Nederland. In al deze regio¿s waren langs rivieren voormalige industriegebieden aanwezig die na de teloorgang van de kolen- en staalindustrie en de scheepsbouw waren veranderd in verwaarloosde en ontoegankelijke terreinen. Het Artery project heeft aangetoond dat die negatieve spiraal doorbroken kan worden.

Dit handboek biedt waardevolle inzichten in hoe publiek private samenwerkings-modellen functioneren en uitgebouwd kunnen worden. Met behulp van haar ervaringen en gemeenschappelijk ontwikkelde methoden lukte het Artery bovendien om de burgers in de betrokken regio¿s intensief bij de projecten te betrekken, waardoor een gevoel van medeverantwoordelijkheid ontstond.

Meer kennis van ¿best-practices¿ vormt een essentieel instrument voor een doordachte regionale ontwikkeling. Door het delen van hun kennis en ervaringen hebben de Artery partners een brede expertise opgebouwd. Ze hebben daarmee de weg vrijgemaakt voor toekomstige succesvolle projecten voor Europese steden en regio¿s.

Deze uitgave is tot stand gekomen met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van het samenwerkingsinitiatief INTERREG IIIB Noordwest-Europa."

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

UitgeverijGorcum, Koninklijke Van
Vertaler(s)Jaap van der Wal
ISBN9789023243137
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's136
Verschijningsdatum
Afmetingen241 x 153 x 12 mm.
Gewicht350 gr.  

Recent bekeken producten