Als scherven spreken

K. Biezeveld • Paperback

€ 15,95

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Als scherven spreken is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

We leven in een tijd van 'religieuze ruis', 'ietsisme' en 'solo-religiositeit'. De hedendaagse individualist maakt het zelf wel uit en zoekt iets van zijn of haar gading in de ruif van de religieuze tradities. Maakt de bijbelse God nog een kans om van betekenis te zijn in het leven van alledag?
Kune Biezeveld houdt vast aan de unieke betekenis van de bijbelse traditie, maar probeert een nieuwe invalshoek uit. De scherven uit de titel staan voor letterlijke scherven: overblijfsels van wat ooit in profetische woede kapot is gemaakt. Is er misschien te rigoureus geslagen? Van onder de kalklagen in de oude kerken komen de mooiste schilderinge te voorschijn; hoe zou het zijn als de geloofstraditie zelf ontkalkt wordt? Welke beelden houden het dan wel en welke niet?
'Als scherven spreken' is een aanzet om op een nieuwe manier naar oude tradities te kijken: op zoek naar de betekenis van God in het leven van alledag.

Kune Biezeveld was als docent systematische theologie en hoogleraar vrouwenstudies theologie verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit (Leiden). Tot kort voor haar overlijden in september 2008 heeft zij aan dit postuum gepubliceerde boek gewerkt.

Details:

Auteur(s)K. Biezeveld
UitgeverijMeinema, Uitgeverij
ISBN9789021142159
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's138
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 13 mm.
Gewicht199 gr.  

Recent bekeken producten