Alleen

Lody van de Kamp • Paperback

€ 16,35

Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen

Alleen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Elke band wordt vroeg of laat verbroken. Op elke liefde volgt ooit een afscheid. En afscheid is er genoeg geweest in haar leven. Zonder haar familie keert de jonge Joodse Erna terug uit het concentratiekamp in Duitsland.
Ze besluit te luisteren naar de oproep van de zionisten om in de pas opgerichte staat Israël een nieuw bestaan op te bouwen. Ook daar wachten echter strijd en vertwijfeling. Hoe kan Martin vechten voor hun eigen Joodse land en tegelijk eeuwenoude tradities aan de kant schuiven? Hoe zit het met het niet-koosjere eten? Mag ze eigenlijk wel bij een kampvuur zitten dat op sjabbes wordt aangestoken? En wat wordt er van haar verwacht als een jongen met haar wil dansen?
De problemen worden levensgroot als Erna ontdekt hoe zionisten land van Arabieren afpakken en Joodse baby's laten verdwijnen.

Waar kan ze een antwoord vinden op de vragen van haar volk - en van haar eigen leven?

Lody B. van de Kamp (1948) was als rabbijn aan verschillende orthodox-Joodse gemeenten verbonden. Hij publiceert regelmatig en houdt spreekbeurten over Israël en het Jodendom. Er verschenen van hem inmiddels twee veelgeprezen romans: 'Weeskinderen' en 'Oorlogstranen'.

Details:

Auteur(s)Lody van de Kamp
UitgeverijMozaiek
ISBN9789023993216
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's202
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 135 x 19 mm.
Gewicht308 gr.  

Recent bekeken producten