Alle gedichten

Jorge Luis Borges • Paperback

€ 29,90

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Gratis verzending

Bestellen

Alle gedichten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Jorge Luis Borges (Buenos Aires, 1899 - 1986) verwierf vooral wereldfaam met zijn verhalen, verzameld in De Aleph en andere verhalen. Hij geldt als de belangrijkste Zuid-Amerikaanse prozaschrijver van de twintigste eeuw.

Toch zag hij zichzelf in de eerste plaats als dichter. Met name in de laatste dertig jaar van zijn leven schreef hij graag poëzie. Vanaf de jaren veertig raakte hij langzamerhand blind. Hierdoor was hij tijdens het schrijven niet alleen veel meer aangewezen op zijn geheugen en op kortere geschriften, ook gaf poëzie hem de mogelijkheid persoonlijker te zijn dan proza.

Een groot deel van zijn poëzie is nooit in Nederlandse vertaling verschenen. In Alle gedichten is voor het eerst al zijn poëzie opgenomen, in het Nederlands en in het Spaans, ongeveer vijfhonderd gedichten in totaal. Vertalers Barber van de Pol en Maarten Steenmeijer werkten enkele jaren intensief met elkaar samen om deze vertaling tot stand te brengen.

Dit boek in de pers

Voorbeeldige en volledige vertaling van een poëtisch oeuvre dat ten onrechte in de schaduw van Borges' verhalen is gebleven.  
NRC  

Schitterende gedichten, van de man die niet wist of hij wel bestond, een blinde die een oneindige bibliotheek in zijn geest had opgeslagen. Superieure nieuwe vertaling; vormvast, met behoud van rijm, in een tijdloze taal - niet te gedragen, niet te gewoontjes en niet te 'poetisch'.  
De Volkskrant  

Monumentale tweetalige uitgave  
Trouw  

Een huzarenstuk. (...) Hoewel ik doorgaans vind dat een dichter niet gebaat is bij een exhaustieve verzameling van zijn gedichten, en dat misschien zelfs voor een reus als Borges geldt, kan ik voor het minutieuze werk van Barber van de Pol en Maarten Steenmeijer alleen maar mijn hoed afnemen. Ook zij hebben zich hiermee op titanenhoogte gehesen. Weergaloos.  
De Standaard  

Details:

Auteur(s)Jorge Luis Borges
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Barber van de Pol, Maarten Steenmeijer
ISBN9789023489603
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's624
Verschijningsdatum
Afmetingen215 x 136 x 49 mm.
Gewicht782 gr.

Recent bekeken producten