Advocaat van de vijand

Geert-Jan Alexander Knoops • Paperback eci.nl lezers

Vanaf € 7,50

Alleen tweedehands beschikbaar

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Luitenant-commandant-ter-zee Tom Emmerson heeft gebeld. Dringend. Mogelijk nieuwe militaire strafzaak. Terugbellen voor 18:00 uur op zijn mobiel.

Dit bericht zal het leven van advocaat Matthew Baldwin voorgoed veranderen. Normaal gesproken doet hij geen militaire zaken. Hij heeft een eigen praktijk in New York en behandelt vooral moordzaken en diefstallen. Zijn vriend Tom Emmerson kan zijn assistentie echter goed gebruiken in een zeer bijzondere zaak.

In 2001 is de Jemeniet Abu Salid opgepakt in een dorpje in Afghanistan. De Amerikanen zien hem als een belangrijke terreurverdachte die betrokken was bij het plannen van aanslagen en sluiten hem op in Guantánamo Bay. Salid ontkent echter dat hij iets wist van de plannen van Al Qaida. Hij was slechts de chauffeur van Bin Laden.

Baldwin en Emmerson raken overtuigd van de oprechtheid van Salid. Omdat gevangenen in Guantánamo Bay niet onder het Amerikaanse rechtssysteem vallen, begint een lange strijd om het recht te laten zegevieren. Een strijd waarin de advocaten een speelbal dreigen te worden van internationale krachten en de grenzen tussen goed en kwaad vervagen.

Geert-Jan Knoops is advocaat en hoogleraar internationaal strafrecht aan de Universiteit Utrecht. Hij kreeg landelijke bekendheid toen hij vrijspraak bewerkstelligde voor de twee vermeende daders in de Puttense moordzaak. Over de zaak Eric O. schreef hij het boek Het tweede schot.

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over terrorismebestrijding
  • spanning in de rechtszaal

Details:

Auteur(s)Geert-Jan Alexander Knoops
ISBN9789022994924
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Afmetingen314 x 254 x 27 mm.
Gewicht450 gr.

Recent bekeken producten