2014 - Het Jaar van Hein

Hein de Kort • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 2012 hebben we het Vissen Tijdperk (138 v.Chr.-2012) verlaten en zijn we het
Aquarius Tijdperk binnengetreden.
Het Vissen Tijdperk kenmerkte zich door een menselijk streven naar macht en
materialisme. Concurrentie, dualiteit, hebzucht en ik-bewustzijn zijn ook typische Vissen Tijdperk-kenmerken.
Brrrrr...

Niet alleen dualiteit en hebzucht komen regelmatig langs in 2014 - Het Jaar van Hein. Veel aandacht is er in deze jaargang namelijk ook voor de teloorgang van Zwarte Piet. En, constateert Hein: afluisteren wordt nu officieel een olympische sport en de Amerikanen winnen alle medailles. Niets ontgaat Hein de Kort: dat mannen met werkende partners depressiever zijn, dat de antwoorden van de BelastingTelefoon vaak fout zijn. Is de crisis voorbij? Volgens Dijsselbloem wel, maar ook daar heeft Hein een persoonlijk commentaar op. Ooit een Drentse truffel gezien? U zult ervan opkijken! Maar er is meer, veel meer te beleven: de Winterspelen in Sotsji, windmolens in de achtertuin, de Russische groente- en fruitboycot, uitvaartsparen - de lijst van onderwerpen is eindeloos.

Het zij maar meteen gezegd: deze alweer zesde editie van Het Jaar van Hein - voor de editie van 2013 kreeg Hein de Kort, en terecht, de Stripschappenning voor het beste album in de categorie Avontuur en Vermaak - is wederom een onmisbaar naslagwerk voor toekomstige historici. De Nobelprijs lonkt! Hein de Kort acteert met gemak op gelijke hoogte met de grote humoristen van deze tijd, en dat is voorwaar geen geringe prestatie.

2014 - Het Jaar van Hein is een overzicht van de beste cartoons en strippagina's die het fenomeen Hein de Kort (1956) dit jaar onder meer leverde aan zulke uiteenlopende dag- en weekbladen als Het Financieele Dagblad (Van Pegels & Zwart Zaad), het Parool (Piet en Riet van de Buis), Revu (Dirk en Desiree). De Kort, in 1992 winnaar van de Stripschapprijs voor zijn complete oeuvre, is getrouwd en woont en werkt in Amsterdam

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Hein de Kort
UitgeverijLuitingh Sijthoff
ISBN9789024566457
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 155 x 13 mm.
Gewicht431 gr.  

Recent bekeken producten