2013 Het Jaar van Hein

Hein de Kort • Paperback

eci vaste klant 20% korting voor
vaste klanten

Lees meer
€10,00

Overal elders € 12,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Bestellen Zet op verlanglijstje

Korte inhoud


Het zij maar meteen gezegd: de editie van 2012 van Het Jaar van Hein won in 2013 de Stripschappenning voor het beste album in de categorie Avontuur en Vermaak. Terecht! De editie die u nu in handen heeft, 2013 - Het Jaar van Hein, is nog beter en alweer de vijfde editie in successie, en deze keer wel een heel bijzondere. Hartveroverend, uiterst vermakelijk en hier en daar zelfs ontroerend.

Traditiegetrouw uit Hein de Kort ook nu zijn twijfels over de beste menselijke substanties: gedachten, meningen en opinies die het landelijke nieuws haalden. Dat maakt dit jaaroverzicht tot een onmisbaar naslagwerkje voor toekomstige historici. Wist u bijvoorbeeld dat in Volendam op jaarbasis meer coke wordt gesnoven dan in Parijs?

2013 was voor De Kort ook het jaar van de asociale gorilla die door een dierentuin werd ontslagen en bij zijn vertrek een gouden handdruk van 700 bananen meekreeg, het jaar van de winterdienstregeling en dat van bultrug Johannes. Fyra of niet, crisis of niet (paardenvlees in de gehaktballen van IKEA!), De Kort heeft evengoed oog voor de positieve ontwikkelingen in 2013, zoals het feit dat de pannenkoekensector weer in de lift zit. En is dat niet veel belangrijker dan alle gedoe rond het Koningslied of het afstijgen van de paus? Zegt ΓΊ het maar...

2013 - Het Jaar van Hein is een overzicht van de beste cartoons en strippagina's die het fenomeen Hein de Kort (1956) dit jaar onder meer leverde aan zulke uiteenlopende dag- en weekbladen als Het Financieele Dagblad (Van Pegels & Zwart Zaad), het Parool (Piet en Riet van de Buis), Revu (Dirk en Desiree). De Kort, in 1992 winnaar van de Stripschapprijs voor zijn complete oeuvre, is getrouwd en woont en werkt in Amsterdam.

Er zijn nog geen reviews voor dit boek

Schrijf een review en maak kans op € 50

Schrijf een review

Details:

Auteur(s)Hein de Kort
UitgeverijUitgeverij L
ISBN9789024562978
TaalNederlands
UitvoeringPaperback
Aantal pagina's192
Verschijningsdatum
Afmetingen208 x 154 x 13 mm.
Gewicht437 gr.  

Recent bekeken producten