Pascale Naessens

Profiel

Pascale Naessens

Pascale Naessens

We vinden Pascale een heldin. Want ze geeft ons ook zoete zondes. Desserts zijn per definitie ongezond, aldus Naessens, maar wel voedsel voor de ziel. En dit, lieve mensen, verklaart haar grote succes. Deels dan. Er is meer. Geen enkel levend wezen in de natuur eet namelijk alles door elkaar zoals de mens dat doet. Ons spijsverteringsstelstel is er simpelweg niet voor gemaakt. Als je dat wél doet, krijg je last van een opgeblazen gevoel, een dikke buik, slaperigheid. En dus komt het erop aan de juiste voedselcombinaties samen te stellen. Dát is de filosofie van Pascale Naessens in een notendop. Als model heeft ze tientallen diëten geprobeerd. Maar geen enkele werkte. Dus ging ze zelf aan de slag. Haar kookboekenoeuvre breidt zich maar uit. En terecht.
  • Naam
  • Pascale Naessens 
  • Geboortedatum
  • 4-6-1969 
  • Nationaliteit
  • Belgisch 
  • Genres
  • Kookboeken, Cadeauboeken 
  • Prijzen
  • Gourmand World Cookbook Awards 2012 & 2013
  • Uitgeverij
  • Lannoo
  • Social
  •  

Ik ben niet tegen ‘koolhydraten’, maar ik ban wel alle ‘snelle koolhydraten’. Eet ik dan ‘koolhydraatarm’? Ik houd niet zozeer van de term, want wat betekent koolhydraatarm? Dat is uiteraard afhankelijk van waarmee je vergelijkt. Als je geen brood en aardappelen eet, maar wel fruit, quinoa, linzen, wortelen enzovoort, eet je dan koolhydraatarm? Wie de klassieke voedingsleer aanhangt, zal vinden van wel, maar wie LCHF (Low Carb, High Fat / weinig koolhydraten, veel vet) volgt, vindt dat waarschijnlijk niet. Daarom spreek ik liever over koolhydraatselectief. Ik ben kieskeurig en ik kies voor kwaliteit in mijn voeding.

Pascale Naessens - Puur Pascale (p. 166)

Pascale Naessens

'Ik telde calorieën, had constant honger en kreeg eetbuien, ik was ellendig en chagrijnig. Tot ik anders ben gaan eten.'

Lees ons interview met Pascale