Kris Gelaude

Kris Gelaude (1943) is vrijwillig vormingswerkster en schrijft sinds jaren columns en poëzie, naast bezinnings- en liturgische teksten. In Vlaanderen werd zij bekend als medewerkster aan het christelijk opinieblad Tertio, het tijdschrift voor spiritualiteit TGL, het magazine van het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven, de uitgaven van Muurkranten, Symposion (Brugge) en het Brusselse Catechesehuis.
Zij is een veelgevraagde spreekster over zingevingthema’s. En actief als mede-voorgangster in de Dominicaanse kapelgemeenschap Filosofenfontein, in Heverlee.
Naast de liefde voor het woord, is zij ook aangestoken door de kunst van het vormgeven. Na een reeks creaties in keramiek, probeert zij tijd te vinden voor het beeldhouwen in albast.
Elders verschenen van haar hand twee verzenbundels: Vliesvleugelig (1978), Met bedaagde handen (1982), Teder Asiel (2000), een document humain over de ervaringen van een moeder, oog in oog met de kanker van haar dochter en Wie anders zou de hemel dragen (2012), Liedboek met liturgische gezangen (tekst: Kris Gelaude, muziek: Arnout Malfliet).

Kris Gelaude (3 titels)


Zonder woorden kan je niet

Hardcover  •  Kris Gelaude   

Na "Voor wie woorden zoekt" reikt dit boek opnieuw inspiratie aan op uit te drukken wat in gew...


€ 19,95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Kruisweg van de liefde

Paperback  •  Kris Gelaude   


€ 15,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Wie anders zou de hemel dragen?

Paperback  •  Arnout Malfliet, Kris Gelaude   


€ 13,50

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis